ciasto francuskie z mięsem i zieloną cebulą

Nazwa mówi wszystko: jedz i baw się dobrze! Ten przepis kulinarny podobał mi się ze względu na prostotę, a jednocześnie niezwykłość w przygotowaniu. Ten posiłek zajął honorowe miejsce na liście naszych ulubionych potraw.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 49 % 18 g
węglowodany 30 % 11 g
239 kcal
IG: 18 / 82 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc 7 jaj wkładamy jajka do garnka do gotowania jajek,

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    A w tym czasie zacznij robić mięso mielone: przekręcamy mięso w maszynce do mięsa (otwory są największe),

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    2 duże cebule dzielimy na 4 (jak chcesz)części i przepuszczamy je do maszynki do mięsa, pół pęczka koperku i natki pietruszki, kroimy w kostkę 3 kolorowe połówki słodkiej papryki i dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy 2 jajka, sól do smaku, możesz pieprz, który lubi, dobrze ugniatamy, aby słodka papryka była równomiernie rozłożona w mięsie mielonym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Schłodzić jajka, oczyścić, pokroić na pół. Możesz wziąć 10 jaj przepiórczych i umieścić je w całości. Robiłam to za pierwszym razem. Pokrój zieloną cebulę. Bierzemy formę i wypełniamy ją połową mięsa mielonego, układamy jajka i posypujemy zieloną cebulą. Nie zapomnij dodać soli do jajek i cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj pozostałym mięsem mielonym i udekoruj zgodnie z naszą fantazją nasze dzieło paskami ciasta francuskiego. Piecz to wszystko w temperaturze 200gr przez 40 minut. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy