skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc 7 jaj wkładamy jajka do garnka do gotowania jajek,
Krok 2:
A w tym czasie zacznij robić mięso mielone: przekręcamy mięso w maszynce do mięsa (otwory są największe),
Krok 3:
2 duże cebule dzielimy na 4 (jak chcesz)części i przepuszczamy je do maszynki do mięsa, pół pęczka koperku i natki pietruszki, kroimy w kostkę 3 kolorowe połówki słodkiej papryki i dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy 2 jajka, sól do smaku, możesz pieprz, który lubi, dobrze ugniatamy, aby słodka papryka była równomiernie rozłożona w mięsie mielonym.
Krok 4:
Schłodzić jajka, oczyścić, pokroić na pół. Możesz wziąć 10 jaj przepiórczych i umieścić je w całości. Robiłam to za pierwszym razem. Pokrój zieloną cebulę. Bierzemy formę i wypełniamy ją połową mięsa mielonego, układamy jajka i posypujemy zieloną cebulą. Nie zapomnij dodać soli do jajek i cebuli.
Krok 5:
Przykryj pozostałym mięsem mielonym i udekoruj zgodnie z naszą fantazją nasze dzieło paskami ciasta francuskiego. Piecz to wszystko w temperaturze 200gr przez 40 minut. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g