skład / składniki
metoda gotowania
Perepecha jest częścią przepisów kulinarnych białoruskich gospodyń domowych. Gotują Perepeche na swój sposób. Jest to zgodnie z prawem narodowe danie białoruskie, smaczne i zdrowe jedzenie. Perepecha jest podawana zarówno do pierwszego dania, jak i do drugiego. Oto jak moja babcia nauczyła mnie gotować Perepeche.
na początek robię ciasto z drożdżami, podgrzanym mlekiem, szczyptą soli i cukru. Zajmie to trochę czasu, zanim ciasto się pojawi. W tym czasie oddziel żółtka od białek w jajach. Ubij białka i zetrzyj żółtka. Po dopasowaniu ciasta wlej do niego tłuczone żółtka i ubite białka. Następnie w małych porcjach dodaj mąkę i stopione masło. Zagnieść ciasto. Powinien wyjść z bąbelkami. Podziel go na 4 części i zrób z nich tortille. Połóż je na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym i posypanej bułką tartą. Piec do złotego koloru. Możesz upiec przepiórkę z nadzieniem w postaci twarogów lub serników. dla urody możesz wyrzeźbić nie proste okrągłe ciasta, ale coś w rodzaju tego, co mi się udało. Próbka na zdjęciu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g