Marmolada domowej roboty z jabłek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
z jednej strony słodycze są szkodliwe dla dzieci, az drugiej strony powinny mieć radość w życiu? Dobrą alternatywą dla cukierków jest domowa Marmolada. Ten przepis kulinarny można urzeczywistnić z Pomocą dziecka. Lata szkolne to najlepszy wiek, w którym dzieci mogą czerpać radość z kulinarnej kreatywności. I nie tylko dziewczyny-chłopcy doskonale poradzą sobie z tym przepisem. Moja córka często zaskakuje kolegów z klasy, traktując ich własnoręcznie przygotowaną marmoladą. Najpierw przygotowujemy tłuczone ziemniaki z jabłek. Aby to zrobić, jabłka, obrane i wydrążone, pieczemy w piekarniku. Możesz zgasić pokrojone jabłka z 2 łyżkami wody na patelni. Dla kogo jest wygodniej. Zagniatamy gotowe jabłka, dodajemy cukier, mieszamy i podpalamy. Gotuj, mieszając na małym ogniu przez 10 minut. Wlej gorącą marmoladę na blachę do pieczenia, pozwól jej stwardnieć w temperaturze pokojowej i pokrój na kawałki o różnych kształtach. W razie potrzeby marmoladę można suszyć w piekarniku w temperaturze 50-60 stopni i posypać cukrem lub cukrem pudrem. To słodkie jedzenie, żelki, chcę polecić wszystkim miłośnikom słodyczy, a także zwolennikom zdrowego stylu życia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g