pieczony budyń rybny

pyszny zapach mile zaskoczy gości!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 7 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 14 % 2 g
80 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

istnieje opinia, że same dzieci wiedzą, jakiego jedzenia potrzebują i są zdrowe. Być może bardzo mali wiedzą, ale odżywiania Nastolatka nie można pozostawić bez kontroli, w przeciwnym razie w menu nie będzie żadnych zdrowych produktów. Dla mojej córki wymyśliłem nazwy przydatnych przepisów kulinarnych, aby zastąpić je tajemniczymi nazwami. Tak niekochana, we wszystkich wariantach, ryba zamieniła się w pieczony budyń rybny. To danie jest bardzo łatwe do przygotowania. Filet z dorsza kroimy na małe kawałki, wkładamy do rondla, dodajemy 150 ml wody i dusimy do miękkości. Następnie rybę należy schłodzić i przepuścić przez maszynę do mięsa. Do mielonej ryby dołączamy żółtko, masło i dobrze zagniatamy. Następnie delikatnie wprowadź ubite białko. Zaczynamy przygotowywać sos śmietanowy. Aby to zrobić, rozcieńczyć przesianą mąkę w połowie porcji zimnego bulionu rybnego, dobrze zagnieść, aby nie było grudek. Stopniowo wlewaj tę mieszaninę do wrzącego bulionu, wprowadzaj śmietanę i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając. Przefiltruj sos przez sito i ponownie zagotuj. Masę rybną rozprowadzamy w wysmarowanym olejem naczyniu do pieczenia, zalewamy sosem śmietanowym i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Pieczony budyń rybny można jeść, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy