skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Befsztyk jest przygotowywany w różnych krajach na różne sposoby. Białoruś ma swój własny przepis kulinarny, który nazywa się "Befsztyk po białorusku". Ten posiłek jest przeznaczony na obfity lunch. Często gotuję to mojej rodzinie jako drugie danie . Jest sycący, więc pomoże Ci nakarmić głodnego mężczyznę w środku ciężkiego dnia pracy.
moja rodzina składa się z trzech osób. Dlatego powiem Ci, jak gotować befsztyk po białorusku na trzy porcje. Weź kawałek wołowiny i pokrój go w poprzek włókien na trzy części. Każdy będzie odpowiadał osobnej porcji. Weź jeden kawałek mięsa, przybij go trochę i uformuj w okrągły kształt. Zrób to z resztą. Każdy kawałek pieprzu, soli i posyp drobno posiekanym czosnkiem. Smażyć befsztyk na patelni na gorącym oleju. Gotowy befsztyk w języku białoruskim ma złotą skórkę. Ale aby był bardziej miękki i soczysty, włóż go również do piekarnika na kilka minut. Możesz jeść befsztyk po białorusku z frytkami, piklami lub marynowanymi grzybami lub jak ja z dodatkiem warzyw z sosem grzybowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g