stek po białorusku

aromatyczna wołowina z czosnkiem to świetne danie mięsne o jasnym smaku.
ChoinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 64 % 21 g
tłuszcze 33 % 11 g
węglowodany 3 % 1 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

Befsztyk jest przygotowywany w różnych krajach na różne sposoby. Białoruś ma swój własny przepis kulinarny, który nazywa się "Befsztyk po białorusku". Ten posiłek jest przeznaczony na obfity lunch. Często gotuję to mojej rodzinie jako drugie danie . Jest sycący, więc pomoże Ci nakarmić głodnego mężczyznę w środku ciężkiego dnia pracy.
moja rodzina składa się z trzech osób. Dlatego powiem Ci, jak gotować befsztyk po białorusku na trzy porcje. Weź kawałek wołowiny i pokrój go w poprzek włókien na trzy części. Każdy będzie odpowiadał osobnej porcji. Weź jeden kawałek mięsa, przybij go trochę i uformuj w okrągły kształt. Zrób to z resztą. Każdy kawałek pieprzu, soli i posyp drobno posiekanym czosnkiem. Smażyć befsztyk na patelni na gorącym oleju. Gotowy befsztyk w języku białoruskim ma złotą skórkę. Ale aby był bardziej miękki i soczysty, włóż go również do piekarnika na kilka minut. Możesz jeść befsztyk po białorusku z frytkami, piklami lub marynowanymi grzybami lub jak ja z dodatkiem warzyw z sosem grzybowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy