skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis na gotowanie jest dobry dla diety. To jedzenie jest proste, ale bardzo smaczne i zdrowe. Ta kombinacja jest dość rzadka, myślę, że miłośnicy Diet zgodzą się ze mną. Jeśli mam buraki z wierzchołkami, w niektórych przepisach wierzchołki buraków nazywane są boćwiną, następnie drobno siekam sadzonki, grubo rwę liście i wysyłam do lodówki.
następnie biorę rzepę i buraki. Smaruję warzywa korzeniowe oliwą z oliwek, zawijam w folię i pieczę w piekarniku przez 1 godzinę, jeśli warzywa są młode, będą gotowe za 30 minut. Gotowe warzywa obieram, kroję w cienkie plasterki i odstawiam do ostygnięcia. W tym czasie przygotowuję sos sałatkowy. Aby to zrobić, biorę szklankę malin lub czerwonych porzeczek, świeżych lub lodowych, w zależności od pory roku, przecieram przez drobne sito. Do powstałego soku dodaję 3 łyżki czerwonego octu balsamicznego i lekko ubijam widelcem do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli wybiorę czerwoną porzeczkę do dressingu, dodam łyżkę cukru pudru, nie zaszkodzi. SOS Łączę z pokrojonymi warzywami, doprawiam solą i pieprzem. Teraz nadszedł czas na wątróbkę drobiową, mogę powiedzieć, że jest to bardzo przydatny produkt. Na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą z oliwek układam wątróbkę drobiową w jednej warstwie i smażymy przez 5-7 minut bez soli, od czasu do czasu obracając. Jeśli wątroba zostanie wrzucona na patelnię w kilku warstwach, okaże się "gumowa". Kiedy wątroba jest gotowa, zdejmuję ją z ognia. Biorę danie z posiekanymi i już przyprawionymi warzywami, układam na nim liście sałaty, warzywa tarkhuna, można je zastąpić kolendrą. Na całej tej wspaniałości układam wątróbkę drobiową i od razu podaję do stołu. Najlepiej wziąć duże naczynie o głębokości, z grubsza jak naczynie do pieczenia, aby wszystkie składniki pięknie układały się warstwami. Można jeść na śniadanie i kolację, odpowiednie dla dzieci.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Porzeczka czerwona - 39 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g