skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc najpierw musisz włączyć piekarnik o 180 stopni. Teraz przystępujemy do przygotowania ciasta. Ubij jajka trzepaczką. Ciągle mieszając, dodaj trochę cukru. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, wanilinę i proszek do pieczenia, ponownie mieszając. Masa stała się jednorodna i w rzeczywistości ciasto jest już gotowe. Na razie go zostawiamy. Bierzemy małą średnicę, ale głęboką patelnię bez uchwytu. Wytnij okrąg z papieru do pieczenia, równy średnicy naszej patelni, połóż go na dnie. Następnie posmaruj dno i krawędzie patelni masłem. Jest to konieczne, aby nasze wypieki się nie przypaliły,a po ugotowaniu łatwo było je wyjąć z naczyń. Teraz przychodzi kolej na jabłka. Wstępnie umyte owoce kroimy w średniej wielkości kostkę i układamy je równą warstwą na patelni. Bierzemy ciasto biszkoptowe i wypełniamy całą powierzchnię jabłek również równą warstwą. Wkładamy patelnię do wystarczająco nagrzanego piekarnika i czekamy 30-40 minut. Podczas gotowania stanie się bardziej przewiewny i miękki. Po upływie określonego czasu wyjmij Charlotte z piekarnika i pozwól jej ostygnąć. Teraz możesz położyć naszą Charlotte na talerzu i posypać cukrem pudrem do dekoracji.
nasza Charlotte jest gotowa, możesz wlać herbatę i rozpocząć posiłek!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g