Ciasteczka Calla

ten & quot; bukiet & quot; nakarmi całą Orawę dzieci! Czy twój maluch jest już wystarczająco dorosły, aby zaprosić przyjaciół na urodziny? Czym zaskoczyć małych gości? W takim przypadku musisz wiedzieć, że dzieci jedzą wszystko na wyjeździe! Najważniejsze jest to, że jedzenie wygląda ciekawie i jest łatwe do zjedzenia (najlepiej rękami!). W tej sytuacji pomaga prosty przepis kulinarny, który widziałem w popularnym magazynie dla mam. Ciasteczka Calla są główną ozdobą świątecznego stołu, wykonane w kształcie kwiatów z delikatnego pysznego ciasta. Takie ciasteczka nie są trudne do przygotowania.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 83 % 39 g
184 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
najpierw ubij jajka granulowanym cukrem, dodaj mąkę i mieszaj, aż znikną wszystkie grudki. Następnie posmaruj naczynie do pieczenia masłem i ostrożnie rozłóż ciasto łyżką stołową. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż do niego formę na kilka minut. Gotowość ciast jest określana na ich krawędziach, powinny się zrumienić. Szybko wyjmujemy puste ciasteczka z piekarnika i robimy z nich "kwiaty", ostrożnie ściskając dwa przeciwległe dolne rogi palcami. "Kwiaty" muszą mieć czas na zrobienie ciasta, gdy są gorące i elastyczne. Następnie wykonujemy " Tłuczki "dla" kwiatów " ze skórek pomarańczowych. Aby to zrobić, gotuj skórkę pomarańczową w syropie cukrowym i pokrój w paski, które wkładamy do "kwiatów". Ciasteczka pięknie układamy na dużym naczyniu i posypujemy cukrem pudrem. Ciasteczka Calla są gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy