zapiekanka z marchewką i twarogiem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, weź twaróg i przetrzyj go tylko przez sito. Przenieś do miski, w której będziesz wyrabiać ciasto na zapiekankę. Następnie włóż szczyptę soli, jajka, olej waniliowy do miski. Wszystko dokładnie wymieszaj.
weź marchewki, umyj i obierz. Zetrzyj go na grubej tarce. Dodaj startą marchewkę do ciasta na zapiekankę z twarogu. Wszystko wymieszaj. Następnie przygotuj naczynie do pieczenia i włóż do niego przygotowane ciasto. Piec na małym ogniu.
podawać najlepiej z miodem. to zdrowe jedzenie - będzie świetnie wyglądać przy świątecznym stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g