placki drożdżowe z nadzieniem mięsnym w piekarniku

domowe obfite wypieki z niedrogich produktów! Bardzo prosty przepis na ciasto drożdżowe z nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego w piekarniku, które mile zaskoczą swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 34 % 16 g
węglowodany 47 % 22 g
269 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować ciasta drożdżowe z nadzieniem mięsnym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pasztecików z nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów ciepłego mleka i sto dwadzieścia pięć mililitrów ciepłej wody w równych proporcjach, a następnie wlej jedną łyżkę cukru do miski i dodaj do niej osiemnaście gramów świeżych drożdży prasowanych.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż trzy do czterech łyżek mąki pszennej najwyższej jakości z całkowitej masy do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę, aby aktywować drożdże na piętnaście do dwudziestu minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie wlej dwie trzecie łyżeczki soli do miski i dobrze ubij, aż będzie gładkie, a następnie wlej ugotowaną masę jajeczną do miski z ciastem drożdżowym i dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż połowę trzystu pięćdziesięciu gramów mąki pszennej najwyższej jakości przesianej przez drobne sito do miski z ciastem, Dodaj do niej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, a następnie wymieszaj wszystkie składniki razem i zagniataj ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej pozostałą przesianą mąkę do miski z ciastem i zagniataj ciasto rękami, a następnie włóż trzydzieści gramów zmiękczonego masła do miski i kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta rękami przez dziesięć minut do wymaganej konsystencji.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego do wspólnej miski i posmaruj ciasto, a następnie umieść miskę na godzinę w ciepłym miejscu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Aby przygotować nadzienie, weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie umieść czterysta pięćdziesiąt do pięćset gramów mieszanego mięsa mielonego na suchej patelni, a następnie wymieszaj i smaż mięso mielone przez dziesięć minut na wysokiej temperaturze pieca.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dość drobno posiekaj jedną dużą główkę cebuli i włóż na patelnię, a następnie wymieszaj cebulę z mięsem mielonym i smaż, aż będzie przezroczysta na wysokiej temperaturze pieca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W razie potrzeby dodaj trochę oleju roślinnego na patelnię, dwie trzecie łyżeczki soli, pół łyżeczki chmielu-suneli, jedną trzecią łyżeczki mieszanki mielonej papryki, jedną trzecią łyżeczki kolendry i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj mięso mielone z przyprawami, aż będzie całkowicie ugotowane przez dziesięć minut w minimalnej temperaturze pieca.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu włóż mięso mielone z patelni do głębokiej miski i ostudź, a następnie dodaj ubite białko jednego jaja kurzego do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż ciasto na stole wysmarowanym niewielką ilością oleju roślinnego i ugniataj, a następnie podziel na dwanaście identycznych części.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Z każdej części ciasta uformuj bułki i połóż je na stole,a następnie przykryj je ręcznikiem i pozostaw na dwadzieścia minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu naprzemiennie ugniataj każdą bułkę do ciasta i rozłóż na nich jedną łyżkę przygotowanego nadzienia z mielonego mięsa.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Uformuj brzegi ciast z nadzieniem i uformuj placki, a następnie rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem i rozstaw na dziesięć minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po wyrośnięciu posmaruj placki żółtkiem ubitym z dwiema łyżkami ciepłego mleka, a następnie wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu sześćdziesięciu stopni i piecz placki przez piętnaście do dwudziestu minut.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z gotowanymi pasztecikami mięsnymi z piekarnika i rozłóż je na talerzu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie pięknych i nienagannie pysznych pieczonych ciast z ciasta drożdżowego z soczystym nadzieniem z mielonego mięsa! Radzimy zdecydowanie ugotować nadzienie mięsne i prawie nieważkie ciasto drożdżowe zgodnie z naszym przepisem, a następnie upiec wspaniałe obfite ciasta w zwykłym piekarniku i traktować krewnych z przyjaciółmi. Pyszne, pachnące i zawsze świeże domowe wypieki są symbolem domowego komfortu i dobrego nastroju wszystkich gospodarstw domowych! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Świeże drożdże - 109   kcal/100g

Podobne przepisy