skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować ciasta drożdżowe z nadzieniem mięsnym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pasztecików z nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów ciepłego mleka i sto dwadzieścia pięć mililitrów ciepłej wody w równych proporcjach, a następnie wlej jedną łyżkę cukru do miski i dodaj do niej osiemnaście gramów świeżych drożdży prasowanych.
Krok 3:
Włóż trzy do czterech łyżek mąki pszennej najwyższej jakości z całkowitej masy do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę, aby aktywować drożdże na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 4:
Weź małą miskę i rozbij do niej jedno jajko kurze, a następnie wlej dwie trzecie łyżeczki soli do miski i dobrze ubij, aż będzie gładkie, a następnie wlej ugotowaną masę jajeczną do miski z ciastem drożdżowym i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Włóż połowę trzystu pięćdziesięciu gramów mąki pszennej najwyższej jakości przesianej przez drobne sito do miski z ciastem, Dodaj do niej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, a następnie wymieszaj wszystkie składniki razem i zagniataj ciasto.
Krok 6:
Wlej pozostałą przesianą mąkę do miski z ciastem i zagniataj ciasto rękami, a następnie włóż trzydzieści gramów zmiękczonego masła do miski i kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta rękami przez dziesięć minut do wymaganej konsystencji.
Krok 7:
Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego do wspólnej miski i posmaruj ciasto, a następnie umieść miskę na godzinę w ciepłym miejscu.
Krok 8:
Aby przygotować nadzienie, weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie umieść czterysta pięćdziesiąt do pięćset gramów mieszanego mięsa mielonego na suchej patelni, a następnie wymieszaj i smaż mięso mielone przez dziesięć minut na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 9:
Dość drobno posiekaj jedną dużą główkę cebuli i włóż na patelnię, a następnie wymieszaj cebulę z mięsem mielonym i smaż, aż będzie przezroczysta na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 10:
W razie potrzeby dodaj trochę oleju roślinnego na patelnię, dwie trzecie łyżeczki soli, pół łyżeczki chmielu-suneli, jedną trzecią łyżeczki mieszanki mielonej papryki, jedną trzecią łyżeczki kolendry i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj mięso mielone z przyprawami, aż będzie całkowicie ugotowane przez dziesięć minut w minimalnej temperaturze pieca.
Krok 11:
Po upływie czasu włóż mięso mielone z patelni do głębokiej miski i ostudź, a następnie dodaj ubite białko jednego jaja kurzego do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 12:
Rozłóż ciasto na stole wysmarowanym niewielką ilością oleju roślinnego i ugniataj, a następnie podziel na dwanaście identycznych części.
Krok 13:
Z każdej części ciasta uformuj bułki i połóż je na stole,a następnie przykryj je ręcznikiem i pozostaw na dwadzieścia minut.
Krok 14:
Po upływie czasu naprzemiennie ugniataj każdą bułkę do ciasta i rozłóż na nich jedną łyżkę przygotowanego nadzienia z mielonego mięsa.
Krok 15:
Uformuj brzegi ciast z nadzieniem i uformuj placki, a następnie rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem i rozstaw na dziesięć minut.
Krok 16:
Po wyrośnięciu posmaruj placki żółtkiem ubitym z dwiema łyżkami ciepłego mleka, a następnie wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu sześćdziesięciu stopni i piecz placki przez piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 17:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z gotowanymi pasztecikami mięsnymi z piekarnika i rozłóż je na talerzu.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na przygotowanie pięknych i nienagannie pysznych pieczonych ciast z ciasta drożdżowego z soczystym nadzieniem z mielonego mięsa! Radzimy zdecydowanie ugotować nadzienie mięsne i prawie nieważkie ciasto drożdżowe zgodnie z naszym przepisem, a następnie upiec wspaniałe obfite ciasta w zwykłym piekarniku i traktować krewnych z przyjaciółmi. Pyszne, pachnące i zawsze świeże domowe wypieki są symbolem domowego komfortu i dobrego nastroju wszystkich gospodarstw domowych! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g