nadziewana cukinia w piekarniku z serem i kurczakiem

Szybkie i satysfakcjonujące danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Dość prosty przepis na gotowanie nadziewanej cukinii z piersią kurczaka i serem w piekarniku, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 38 % 3 g
37 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować nadziewaną cukinię z piersią kurczaka i serem, które z pewnością przypadną do gustu wielu osobom ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do szybkiego przygotowania obfitego dania z dietetycznej cukinii z kurczakiem i serem w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować danie, pokrój dwie młode cukinie w pierścienie o grubości od półtora do dwóch centymetrów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź odpowiednią kokilkę i usuń rdzenie z każdego pokrojonego koła cukinii.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usunięte rdzenie cukinii pokrój w drobną kostkę i włóż do obszernej miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź głęboką patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej półtora litra wody i zagotuj, a następnie dodaj sól do smaku i rozłóż puste miejsca z cukinii, które następnie blanszuj przez trzy do pięciu minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Osiemdziesiąt gramów piersi z kurczaka pokroić w małą kostkę i włożyć do miski z pokrojonymi rdzeniami cukinii.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź grubą tarkę i zetrzyj siedemdziesiąt gramów rosyjskiego twardego sera, który następnie włóż do ogólnej miski objętościowej, a następnie rozbij do niej jedno jajko kurze i dodaj trochę soli do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej do wspólnej miski do smaku gałkę muszkatołową, oregano, mieszankę czerwonej i czarnej papryki i cztery łyżki bułki tartej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj pięćdziesiąt gramów parmezanu, którego niewielką ilość następnie dodaj do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Blanszowane półfabrykaty z cukinii włóż do durszlaka i pozwól im ostygnąć przez chwilę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź blachę do pieczenia i przykryj ją pergaminem, a następnie połóż na niej puste miejsca z cukinii.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wymieszaj ugotowane nadzienie w misce, a następnie rozłóż jedną łyżkę stołową na półfabrykatach z cukinii i zagęść, a następnie rozłóż na wierzchu pół pomidorków koktajlowych.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni i piecz cukinię przez piętnaście do dwudziestu minut, aż będzie gotowa.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i posyp nadziewaną cukinię drobno posiekaną zieleniną koperkową do smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ułóż ugotowaną nadziewaną cukinię na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na gotowanie cukinii nadziewanej kurczakiem i serem w piekarniku na obiad lub lunch! Proste, zdrowe i satysfakcjonujące danie z cukinii z piersią kurczaka pieczone w piekarniku wraz z serem bez wątpienia spodoba się wielu i zostanie zapamiętane ze względu na wspaniały smak! Smacznego!

która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy