skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować nadziewaną cukinię z piersią kurczaka i serem, które z pewnością przypadną do gustu wielu osobom ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do szybkiego przygotowania obfitego dania z dietetycznej cukinii z kurczakiem i serem w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować danie, pokrój dwie młode cukinie w pierścienie o grubości od półtora do dwóch centymetrów.
Krok 3:
Weź odpowiednią kokilkę i usuń rdzenie z każdego pokrojonego koła cukinii.
Krok 4:
Usunięte rdzenie cukinii pokrój w drobną kostkę i włóż do obszernej miski.
Krok 5:
Weź głęboką patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej półtora litra wody i zagotuj, a następnie dodaj sól do smaku i rozłóż puste miejsca z cukinii, które następnie blanszuj przez trzy do pięciu minut.
Krok 6:
Osiemdziesiąt gramów piersi z kurczaka pokroić w małą kostkę i włożyć do miski z pokrojonymi rdzeniami cukinii.
Krok 7:
Weź grubą tarkę i zetrzyj siedemdziesiąt gramów rosyjskiego twardego sera, który następnie włóż do ogólnej miski objętościowej, a następnie rozbij do niej jedno jajko kurze i dodaj trochę soli do smaku.
Krok 8:
Wlej do wspólnej miski do smaku gałkę muszkatołową, oregano, mieszankę czerwonej i czarnej papryki i cztery łyżki bułki tartej.
Krok 9:
Weź drobną tarkę i zetrzyj pięćdziesiąt gramów parmezanu, którego niewielką ilość następnie dodaj do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Blanszowane półfabrykaty z cukinii włóż do durszlaka i pozwól im ostygnąć przez chwilę.
Krok 11:
Weź blachę do pieczenia i przykryj ją pergaminem, a następnie połóż na niej puste miejsca z cukinii.
Krok 12:
Wymieszaj ugotowane nadzienie w misce, a następnie rozłóż jedną łyżkę stołową na półfabrykatach z cukinii i zagęść, a następnie rozłóż na wierzchu pół pomidorków koktajlowych.
Krok 13:
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni i piecz cukinię przez piętnaście do dwudziestu minut, aż będzie gotowa.
Krok 14:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i posyp nadziewaną cukinię drobno posiekaną zieleniną koperkową do smaku.
Krok 15:
Ułóż ugotowaną nadziewaną cukinię na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na gotowanie cukinii nadziewanej kurczakiem i serem w piekarniku na obiad lub lunch! Proste, zdrowe i satysfakcjonujące danie z cukinii z piersią kurczaka pieczone w piekarniku wraz z serem bez wątpienia spodoba się wielu i zostanie zapamiętane ze względu na wspaniały smak! Smacznego!
która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g