skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować cukinię po wiejsku? Aby to zrobić, musimy zebrać zestaw niezbędnych produktów. Odmierz swoje ulubione przyprawy.Przyprawy i ich ilość można zmieniać w zależności od preferencji smakowych członków rodziny.
Krok 2:
W wygodnym naczyniu wymieszaj czosnek w proszku, mieszankę czarnej, zielonej, różowej i białej papryki, zmiel mieszankę papryki w młynie, dodaj tymianek i wędzoną paprykę. Dodaj wymaganą ilość oleju roślinnego do przypraw i dokładnie wymieszaj wszystko w osobnej misce.
Krok 3:
Cukinię dokładnie spłucz pod bieżącą wodą. Jeśli masz młodą cukinię, nie musisz ich obierać ze skóry i nasion. Jeśli cukinia jest "wiekowa", należy ją obrać ze skórki i nasion. Nasiona można oczyścić łyżką lub pokroić cukinię w plasterki i usunąć nasiona za pomocą małego noża. Pokrój przygotowaną cukinię w dowolny kształt. Lubimy kliny w tym przepisie.
Krok 4:
Przygotuj blachę do pieczenia. Musi być przykryty papierem do pieczenia. Nie możesz smarować olejem, ale zabezpieczyłem się i posmarowałem papier olejem roślinnym za pomocą pędzla. Przenieś plastry cukinii do miski z mieszanką przypraw i oleju roślinnego i delikatnie wymieszaj, równomiernie rozprowadzając przyprawy w plasterkach. Staramy się, aby wszystkie cukinie były pokryte naszą aromatyczną przyprawą.
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włączamy tryb "góra-dół". Rozłóż naszą cukinię na blasze do pieczenia. Wysyłamy do piekarnika do pieczenia. Czas pieczenia cukinii zależy od urządzeń i wielkości plasterków. Wystarczyło mi 20 minut. Mój piekarnik jest elektryczny.
Krok 6:
Mamy takie pyszne! W razie potrzeby możesz ozdobić danie ulubionymi świeżymi ziołami lub przygotować ulubiony sos.
danie jest przygotowywane szybko i prosto, ale okazuje się bardzo smaczne, aromatyczne i zdrowe. Świetna alternatywa dla wszystkich znanych pieczonych "ziemniaków w stylu wiejskim".
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g