ziemniaki nieobrane w piekarniku w stylu rustykalnym

bardzo prosty i niedrogi dla każdego przepis! Dość szybkie w przygotowaniu danie z pieczonych w piekarniku ziemniaków z pikantną adżiką i aromatycznymi przyprawami w stylu rustykalnym, które spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 68 % 17 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować pyszne ziemniaki pieczone w piekarniku z pikantną adżiką i aromatycznymi przyprawami w stylu rustykalnym, które bez wątpienia pokochają jego wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania wspaniałego dania z ziemniaków z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sos, przełóż przez prasę i włóż cztery ząbki czosnku do małej miski, a następnie dodaj do miski pół łyżeczki chmielu-suneli, pół łyżeczki papryki i pół łyżeczki mieszanki czerwonej i czarnej papryki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj trochę pikantnej Adjiki do smaku do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż jedną pełną łyżkę suchej pietruszki, bazylii, koperku do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sześćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a sos jest gotowy, a następnie daj mu trochę czasu na zaparzenie i namoczenie w przyprawach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jeden kilogram wcześniej dobrze umytych ziemniaków ze skórką na dość duże kliny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż ziemniaki pokrojone w duże plasterki ze skórką w dużej misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż ugotowany i zaparzony sos do miski z ziemniakami, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce rękami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż ziemniaki z sosem z miski na blasze do pieczenia i rozprowadź równomiernie, a następnie włóż blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Piecz ziemniaki w piekarniku przez około czterdzieści minut i dodaj sól podczas gotowania po dwudziestu minutach do smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugotowane ziemniaki z sosem w stylu rustykalnym układaj na porcjowanych talerzach i podawaj z ziołami lub pomidorami według własnych upodobań.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

istnieje wiele różnych przepisów na gotowanie pysznych potraw z ziemniakami. Oferujemy przepis na dość szybkie przygotowanie wspaniałego dania z pieczonych w piekarniku ziemniaków z adżiką i aromatycznymi przyprawami, które może ugotować nawet najbardziej niedoświadczony kucharz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal / 100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy