skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź ziemniaki, kapustę, cebulę, olej słonecznikowy, sól i wszelkie przyprawy. Marchewka zbędna)
Krok 2:
Pokrój kapustę na duże kwadraty.
Krok 3:
Ziemniaki-duża kostka.
Krok 4:
Umieść warzywa w naczyniu do pieczenia.
Krok 5:
Sól, polej olejem, dodaj przyprawę-mam chińską z suszonej papryki, orzeszków ziemnych i musztardy zbożowej. Dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Dokręć formę folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 minut.
Krok 7:
Podawaj gotowe ziemniaki z kapustą w piekarniku jako niezależne danie lub jako dodatek do mięsa, drobiu, ryb.
Krok 8:
Pyszne gorące danie warzywne z prostych potraw jest gotowe!
ziemniaki z kapustą w piekarniku z dodatkiem różnych przypraw okazuje się inaczej.
przeczytaj artykuł o tym, jak najlepiej używać folii do gotowania folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym . Zawiera wiele niezbędnych informacji, wskazówek i hacków życia.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g