mintaj w piekarniku pieczony w chlebie pita

bardzo proste, niesamowicie smaczne, łatwe i szybkie! Mintaja w chlebie pita można podawać zarówno na świątecznym stole, jak iw dni powszednie. Danie jest proste, a jednocześnie oryginalne. Do gotowania potrzebujesz fileta rybnego, możesz go wybrać do smaku. Nie jest konieczne stosowanie mieszanki przypraw do ryb, możesz ograniczyć się tylko do soli i czarnego pieprzu. W razie potrzeby przed gotowaniem rybę można skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na pół godziny, dzięki czemu kolor fileta będzie biały, Struktura będzie gęstsza, a zapach przyjemniejszy.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 42 % 10 g
węglowodany 17 % 4 g
147 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 9 h 30 min

1. Jeśli filet rybny jest zamrożony, należy go najpierw rozmrozić. Aby to zrobić, umieść filet z mintaja na tacy lub innym pojemniku i wyślij do lodówki na 6-8 godzin. W tym czasie ryba całkowicie się rozmrozi. Nie zaleca się szybkiego rozmrażania filetów za pomocą kuchenki mikrofalowej i innych urządzeń kuchennych, choćby dlatego, że istnieje duże ryzyko, że filet straci swój kształt i zamieni się w mięso mielone, z którego można zrobić kotlety i nic więcej.

2. Jeśli ryba nie jest zamrożona, możesz natychmiast rozpocząć proces gotowania. Więc delikatnie umyj filet, osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój filety w duże kostki, dopraw mieszanką przypraw rybnych, czarnym pieprzem i solą. Również dla smaku dodaj skórkę z cytryny, posyp sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj silikonową szpatułką. Wysyłamy do lodówki na 15 minut.

3. W międzyczasie przygotujemy wypełnienie. Rozłóż śmietanę w misce, dodaj musztardę, wlej pozostały sok z cytryny i olej roślinny, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.

4. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Umyj pomidora, osusz, pokrój również na małe kawałki. Pokrój chleb pita na trzy paski. Bliżej krawędzi paska rozłóż trochę cebuli , rybę na cebuli, obficie podlej dressing, a następnie umieść kilka kawałków pomidora. Składamy chleb pita z kopertą.

5. W ten sposób tworzymy wszystkie puste miejsca, umieszczamy je na blasze wyłożonej pergaminem. Nasmaruj powierzchnię półfabrykatów pozostałym opatrunkiem. Zetrzyj ser, posyp kopertami.

6. Wysyłamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, pieczemy przez pół godziny. Gotową potrawę pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie podajemy i podajemy.

smacznego!

weź pod uwagę, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Filet z mintaja - 72   kcal/100g

Podobne przepisy