skład / składniki
metoda gotowania
1. Jeśli filet rybny jest zamrożony, należy go najpierw rozmrozić. Aby to zrobić, umieść filet z mintaja na tacy lub innym pojemniku i wyślij do lodówki na 6-8 godzin. W tym czasie ryba całkowicie się rozmrozi. Nie zaleca się szybkiego rozmrażania filetów za pomocą kuchenki mikrofalowej i innych urządzeń kuchennych, choćby dlatego, że istnieje duże ryzyko, że filet straci swój kształt i zamieni się w mięso mielone, z którego można zrobić kotlety i nic więcej.
2. Jeśli ryba nie jest zamrożona, możesz natychmiast rozpocząć proces gotowania. Więc delikatnie umyj filet, osusz ręcznikami papierowymi. Pokrój filety w duże kostki, dopraw mieszanką przypraw rybnych, czarnym pieprzem i solą. Również dla smaku dodaj skórkę z cytryny, posyp sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj silikonową szpatułką. Wysyłamy do lodówki na 15 minut.
3. W międzyczasie przygotujemy wypełnienie. Rozłóż śmietanę w misce, dodaj musztardę, wlej pozostały sok z cytryny i olej roślinny, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
4. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Umyj pomidora, osusz, pokrój również na małe kawałki. Pokrój chleb pita na trzy paski. Bliżej krawędzi paska rozłóż trochę cebuli , rybę na cebuli, obficie podlej dressing, a następnie umieść kilka kawałków pomidora. Składamy chleb pita z kopertą.
5. W ten sposób tworzymy wszystkie puste miejsca, umieszczamy je na blasze wyłożonej pergaminem. Nasmaruj powierzchnię półfabrykatów pozostałym opatrunkiem. Zetrzyj ser, posyp kopertami.
6. Wysyłamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, pieczemy przez pół godziny. Gotową potrawę pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie podajemy i podajemy.
smacznego!
weź pod uwagę, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g