jabłka z cukrem i wodą w piekarniku

Chcesz przydatne? Smacznego? Następnie pieczone jabłka! Cóż, bardzo prosty pod każdym względem przepis na pieczone jabłka. 1. Niedrogi w stosunku do pieniędzy. 2. Łatwy w przygotowaniu produktów i czyszczeniu powierzchni roboczej. 3. Brak czasu.
Anna StolarskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 14 g
60 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do gotowania potrzebne będą w rzeczywistości jabłka i cukier. Do pieczenia najlepiej nadają się gęste jabłka o twardej skórce. Odmiany takie jak Granny Smith lub Red Chief. Dobrze pójdzie też Golden, Chwała zwycięzcom. Ten przepis wykorzystuje jabłka Granny Smith.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jabłka należy dobrze umyć, usunąć łodygę i odciąć wierzch jabłka o grubości około 1 centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie musisz najpierw usunąć rdzeń nożem, a następnie łyżeczką. Nacięcie nie powinno być zbyt głębokie, w przeciwnym razie wycieknie syrop.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej 2 łyżeczki cukru do każdego dołka jabłkowego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż wszystkie nasze jabłka do naczynia do pieczenia i pamiętaj, aby wlać trochę wody.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Czas pieczenia zależy od odmiany i wielkości jabłek, może to zająć od 20 do 50 minut. Cóż, nasz deser jest gotowy. Smacznego!

pieczone jabłka to w zasadzie przepis na prawie każdą okazję. Na przykład przyjaciele wkrótce się pojawią. Lub na przekąskę z serem lub ciasteczkami. To idealne danie dla osób, które mają trudności z gryzieniem i żuciem surowych jabłek. Pieczone jabłka mają dość delikatną strukturę, jak mówią, rozpływają się w ustach. 

powyższy przepis jest najbardziej prosty, bez dodatków. Próbując go ugotować, możesz bezpiecznie eksperymentować z dodawaniem różnych przypraw, takich jak: cynamon, kardamon, goździki, wanilina lub zamiast zwykłego cukru użyć wanilii, możesz również zastąpić cukier miodem.

i możesz również upiec jabłka, wypełniając je wszelkiego rodzaju pysznymi, na przykład posiekanymi orzechami (orzechy włoskie, migdały, orzechy laskowe, cedry, badan itp.) z miodem, twarogiem z czarnymi rodzynkami, po prostu twarogiem, dla specjalnych smakoszy możesz zrobić nadzienie z mielonego kurczaka. 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy