ziemniaki z wędzonym kurczakiem w piekarniku

nawet sąsiedzi uciekną na smak tego ziemniaka! Znowu jestem z ziemniakami-cóż, nie mogę się oprzeć, aby nie opublikować tego przepisu! Ziemniaki są po prostu super i są przygotowywane z produktów, które są w prawie każdej lodówce! Wydaje się, że nic specjalnego, ale na pewno będziesz chciał suplementów. Zajmie nam tylko trochę wysiłku, a piekarnik zrobi resztę...
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 6 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 40 % 12 g
179 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz ziemniaki, umyj, pokrój w cienkie plasterki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Solim

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Perchim

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj trochę aromatycznych ziół, w moim przypadku są to zioła prowansalskie, ale możesz wziąć bazylię, tymianek, rozmaryn, oregano lub inne ulubione przyprawy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przełóż czosnek przez prasę lub posiekaj go w inny dostępny sposób

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj olej roślinny

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj, aby każdy plasterek ziemniaka pokrył się aromatycznymi przyprawami i olejem roślinnym

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś do naczynia do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na 30 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W międzyczasie przygotujemy & quot;futro & quot; na ziemniaki, w tym celu kroimy cebulę i kroimy wędzonego kurczaka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Trzy sery

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przenieś wszystkie składniki do pojemnika

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj majonez lub śmietanę, wymieszaj-a futro jest gotowe! Nie soliłem, ponieważ mam już słony ser i kurczaka, ale to kwestia gustu - możesz trochę solić

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po 30 minutach nasze ziemniaki są prawie gotowe, powinny być miękkie po przekłuciu

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przykryj ziemniaki powstałym futrem i wróć do piekarnika na kolejne 10-15 minut

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po określonym czasie nasze ziemniaki są gotowe! Zapach jest wspaniały! Założę się, że zwierzęta już wydzielają ślinę)

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy