gulasz z fasolą kapustną i wędzonym kurczakiem w doniczkach

oryginalne danie w piekarniku, czas zajmuje tylko krojenie produktów. Wszystko pokroiłem, włożyłem do piekarnika-i godzina jest wolna! A gulasz jest gotowany)))
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 24 % 4 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj kapustę, cebulę, marchewkę, fasolkę szparagową, wędzonego kurczaka, sól i koncentrat pomidorowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuń skórę z kurczaka, usuń kości, pokrój w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej na dno garnka, połóż posiekaną kapustę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż kurczaka w następnej warstwie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie posiekana cebula i marchewka w drobnej kostce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż ostatnią fasolę, sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj koncentrat pomidorowy i wlej pół szklanki wody. Wstaw do gorącego piekarnika na godzinę do dwudziestu godzin, przykrywając folią.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gotowy gulasz na gorąco z gotowanymi ziemniakami lub jako samodzielne danie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Wędzony kurczak - 117   kcal/100g

Podobne przepisy