gulasz z fasolą kapustną i wędzonym kurczakiem w doniczkach
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj kapustę, cebulę, marchewkę, fasolkę szparagową, wędzonego kurczaka, sól i koncentrat pomidorowy.
Krok 2:
Usuń skórę z kurczaka, usuń kości, pokrój w kostkę.
Krok 3:
Wlej olej na dno garnka, połóż posiekaną kapustę.
Krok 4:
Ułóż kurczaka w następnej warstwie.
Krok 5:
Następnie posiekana cebula i marchewka w drobnej kostce.
Krok 6:
Włóż ostatnią fasolę, sól.
Krok 7:
Dodaj koncentrat pomidorowy i wlej pół szklanki wody. Wstaw do gorącego piekarnika na godzinę do dwudziestu godzin, przykrywając folią.
Krok 8:
Podawaj gotowy gulasz na gorąco z gotowanymi ziemniakami lub jako samodzielne danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g