filet z kurczaka z zieloną fasolką szparagową i ryżem w majonezie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do zapiekanki.
Krok 2:
Ryż gotujemy do połowy.
Krok 3:
Pokrój kurczaka na małe kawałki.
Krok 4:
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Krok 5:
W filiżance wymieszaj ryż, kurczaka,cebulę, dodaj zieloną fasolkę. Wymieszaj wszystkie składniki, sól, pieprz do smaku.
Krok 6:
Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i rozłóż masę ryżową i ostrożnie wyrównaj.
Krok 7:
Posmaruj majonezem na wierzchu, posyp zielenią selera.
Krok 8:
Na wierzchu zieleni układamy starty ser.
Krok 9:
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Krok 10:
Filet z kurczaka z zieloną fasolką szparagową i ryżem w majonezie jest gotowy, zaproś przyjaciół do stołu!!!
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g