filet z kurczaka z zieloną fasolką szparagową i ryżem w majonezie

Zachwyć swoich bliskich prostym i pysznym arcydziełem Paula Dean!!! Kto powiedział, że sławni szefowie kuchni, zdobywcy gwiazdek Michelin i geniusze kulinarni mają skomplikowane przepisy? Mogą spędzić cały dzień na przygotowywaniu potrawy z niewyobrażalnymi dla nas składnikami. Ale czasami - nie chcą! I wymyślają najprostsze przepisy, według których każdy może zbudować pyszny obiad w krótkim czasie. Godnym uwagi przykładem jest zapiekanka z ryżu i piersi z kurczaka z warzywami od Paula Dean.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 38 % 12 g
165 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty do zapiekanki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ryż gotujemy do połowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój kurczaka na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W filiżance wymieszaj ryż, kurczaka,cebulę, dodaj zieloną fasolkę. Wymieszaj wszystkie składniki, sól, pieprz do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i rozłóż masę ryżową i ostrożnie wyrównaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj majonezem na wierzchu, posyp zielenią selera.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzchu zieleni układamy starty ser.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Filet z kurczaka z zieloną fasolką szparagową i ryżem w majonezie jest gotowy, zaproś przyjaciół do stołu!!!

smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy