skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne domowe ciasteczka, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Zaczynamy przygotowywać ciasto i wkładamy czterysta gramów twarogu do dużej miski.
Krok 3:
Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany do miski.
Krok 4:
Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.
Krok 5:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski z masą twarogową, a następnie włóż do niej sto osiemdziesiąt gramów zmiękczonego masła.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką pastę.
Krok 7:
Przesiać do miski z jednorodną masą twarogową trzysta gramów mąki pszennej i wlać jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.
Krok 8:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 9:
Wlej trochę przesianej mąki na stół, a następnie rozłóż ciasto i dobrze ugniataj.
Krok 10:
Zagniecione ciasto zbieramy w bryłę, a następnie wkładamy do celofanowej torby i zamrażarki na trzydzieści minut.
Krok 11:
Po trzydziestu minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na kilka identycznych kawałków, następnie wlewamy trochę mąki na stół i ugniatamy każdy kawałek ciasta.
Krok 12:
Naprzemiennie rozwałkuj każdy kawałek ciasta na cienkie ciasta o grubości około trzech milimetrów.
Krok 13:
Wytnij puste miejsca na ciasteczka w odpowiednim kształcie.
Krok 14:
Wlej sto trzydzieści gramów cukru na talerz i na przemian zanurz w nim każdy przedmiot z jednej strony.
Krok 15:
Złóż każdy półfabrykat na pół cukru i ponownie zanurz go w cukrze.
Krok 16:
Składamy półfabrykaty jeszcze raz, a także zanurzamy w cukrze, a następnie układamy na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.
Krok 17:
Rozgrzej piekarnik do stu osiemdziesięciu stopni i włóż do niego blachę do pieczenia ciasteczek.
Krok 18:
Po dwudziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z ciasteczkami z piekarnika.
Krok 19:
Rozłóż ugotowane ciasteczka na talerzu.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich i uduchowionego picia herbaty
twarożek "kurze łapki". Cóż, bardzo prosty przepis na pyszne i słodkie domowe wypieki na herbatę! Kruche, aromatyczne domowe ciasteczka ze zwykłego twarogu! Jeśli nie ma nic na herbatę lub kawę, ale naprawdę chcesz czegoś słodkiego i smacznego, polecam przygotować proste ciasteczka twarogowe zgodnie z tym przepisem. Składniki na takie wypieki zawsze znajdą się w domu każdej gospodyni domowej, więc ciasteczka z twarogu są idealną opcją na pyszne wypieki na herbatę w pośpiechu. Delikatne, rozpływające się w ustach i nieporównywalnie smaczne ciasto twarogowe z masłem gwarantuje podbicie każdego, kto go spróbuje! Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g