trójkątne ciasteczka twarogowe ze śmietaną i masłem

domowe słodkie wypieki na herbatę w pośpiechu! Wspaniały przepis na przygotowanie zaskakująco delikatnych i przewiewnych ciasteczek z twarogu z masłem w domu, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 10 g
tłuszcze 30 % 18 g
węglowodany 54 % 33 g
333 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne domowe ciasteczka, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać ciasto i wkładamy czterysta gramów twarogu do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż dwie łyżki kwaśnej śmietany do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski z masą twarogową, a następnie włóż do niej sto osiemdziesiąt gramów zmiękczonego masła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką pastę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przesiać do miski z jednorodną masą twarogową trzysta gramów mąki pszennej i wlać jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej trochę przesianej mąki na stół, a następnie rozłóż ciasto i dobrze ugniataj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zagniecione ciasto zbieramy w bryłę, a następnie wkładamy do celofanowej torby i zamrażarki na trzydzieści minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po trzydziestu minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy na kilka identycznych kawałków, następnie wlewamy trochę mąki na stół i ugniatamy każdy kawałek ciasta.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Naprzemiennie rozwałkuj każdy kawałek ciasta na cienkie ciasta o grubości około trzech milimetrów.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wytnij puste miejsca na ciasteczka w odpowiednim kształcie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej sto trzydzieści gramów cukru na talerz i na przemian zanurz w nim każdy przedmiot z jednej strony.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Złóż każdy półfabrykat na pół cukru i ponownie zanurz go w cukrze.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Składamy półfabrykaty jeszcze raz, a także zanurzamy w cukrze, a następnie układamy na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozgrzej piekarnik do stu osiemdziesięciu stopni i włóż do niego blachę do pieczenia ciasteczek.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po dwudziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z ciasteczkami z piekarnika.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż ugotowane ciasteczka na talerzu.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich i uduchowionego picia herbaty

twarożek "kurze łapki". Cóż, bardzo prosty przepis na pyszne i słodkie domowe wypieki na herbatę! Kruche, aromatyczne domowe ciasteczka ze zwykłego twarogu! Jeśli nie ma nic na herbatę lub kawę, ale naprawdę chcesz czegoś słodkiego i smacznego, polecam przygotować proste ciasteczka twarogowe zgodnie z tym przepisem. Składniki na takie wypieki zawsze znajdą się w domu każdej gospodyni domowej, więc ciasteczka z twarogu są idealną opcją na pyszne wypieki na herbatę w pośpiechu. Delikatne, rozpływające się w ustach i nieporównywalnie smaczne ciasto twarogowe z masłem gwarantuje podbicie każdego, kto go spróbuje! Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy