makaron z twarogiem

proste i szybkie danie ze zwykłych potraw! Makaron z twarogiem to niezwykłe, ale bardzo smaczne połączenie. Można je przygotować zarówno w wersji słonej, jak i słodkiej, która szczególnie spodoba się dzieciom. Dodanie twarogu sprawi, że danie będzie zdrowe.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 13 g
tłuszcze 16 % 9 g
węglowodany 61 % 34 g
270 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron z twarogiem? Przygotuj jedzenie. Makaron nadaje się do dowolnego kształtu, najważniejsze jest to, że są wykonane z twardych odmian mąki. Taki makaron nie gotuje się podczas gotowania i jest znacznie zdrowszy. Weź twaróg o dowolnej zawartości tłuszczu, świeży i naturalny, bez substytutów tłuszczu mlecznego. To samo dotyczy masła, wybierz wysokiej jakości, zgodne z GOST.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej zimną, czystą wodę do rondla o odpowiedniej wielkości. Nawet jeśli po prostu gotujesz w nim makaron, weź przefiltrowaną lub butelkowaną wodę, ponieważ smak potrawy będzie zależeć od jego smaku. Woda z kranu może nadać nieprzyjemny smak. Wlej sól do wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagotuj wodę na dużym ogniu i dodaj makaron. Pamiętaj, aby wymieszać je łyżką, w przeciwnym razie makaron może przykleić się do dna. Ponownie zagotuj wodę i zmniejsz ogień.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotuj makaron do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uwielbiam, gdy makaron nie jest mocno ugotowany, ale trochę twardy (do stopnia al dente). Pamiętaj, aby od czasu do czasu je mieszać, nadal istnieje ryzyko przywierania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż gotowy makaron do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Następnie włóż makaron do garnka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj masło do gorącego makaronu i dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj twaróg do makaronu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wszystko dokładnie wymieszaj, rozbijając duże grudki. Danie jest gotowe, podawaj od razu do stołu, ponieważ makaron szybko się ochładza i jest dobry na gorąco. Smacznego!

koniecznie wypróbuj tę kombinację. Okazało się bardzo smaczne. Lepiej jest wziąć tylko twaróg niezbyt suchy, o zawartości tłuszczu 5-9%. To danie może być również słodkie. Aby to zrobić, możesz dodać 2-3 łyżki do twarogu.l cukier bez zjeżdżalni i dobrze wymieszaj.

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy