skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z twarogiem? Przygotuj jedzenie. Makaron nadaje się do dowolnego kształtu, najważniejsze jest to, że są wykonane z twardych odmian mąki. Taki makaron nie gotuje się podczas gotowania i jest znacznie zdrowszy. Weź twaróg o dowolnej zawartości tłuszczu, świeży i naturalny, bez substytutów tłuszczu mlecznego. To samo dotyczy masła, wybierz wysokiej jakości, zgodne z GOST.
Krok 2:
Wlej zimną, czystą wodę do rondla o odpowiedniej wielkości. Nawet jeśli po prostu gotujesz w nim makaron, weź przefiltrowaną lub butelkowaną wodę, ponieważ smak potrawy będzie zależeć od jego smaku. Woda z kranu może nadać nieprzyjemny smak. Wlej sól do wody.
Krok 3:
Zagotuj wodę na dużym ogniu i dodaj makaron. Pamiętaj, aby wymieszać je łyżką, w przeciwnym razie makaron może przykleić się do dna. Ponownie zagotuj wodę i zmniejsz ogień.
Krok 4:
Gotuj makaron do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uwielbiam, gdy makaron nie jest mocno ugotowany, ale trochę twardy (do stopnia al dente). Pamiętaj, aby od czasu do czasu je mieszać, nadal istnieje ryzyko przywierania.
Krok 5:
Włóż gotowy makaron do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć. Następnie włóż makaron do garnka.
Krok 6:
Dodaj masło do gorącego makaronu i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Następnie dodaj twaróg do makaronu.
Krok 8:
Wszystko dokładnie wymieszaj, rozbijając duże grudki. Danie jest gotowe, podawaj od razu do stołu, ponieważ makaron szybko się ochładza i jest dobry na gorąco. Smacznego!
koniecznie wypróbuj tę kombinację. Okazało się bardzo smaczne. Lepiej jest wziąć tylko twaróg niezbyt suchy, o zawartości tłuszczu 5-9%. To danie może być również słodkie. Aby to zrobić, możesz dodać 2-3 łyżki do twarogu.l cukier bez zjeżdżalni i dobrze wymieszaj.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g