ciasto z jajkiem i grzybami

szybkie gotowanie i okazuje się bardzo smaczne). Mąż wieczorem zjadł pół ciasta, ledwo go oderwał))) mówi bardzo smacznie, chociaż po raz pierwszy przesoliłem nadzienie,więc spróbuj go przed włożeniem do ciasta)
NatalieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 40 % 16 g
węglowodany 40 % 16 g
239 kcal
IG: 12 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

wlej kefir do miski, wlej cukier i sól, dodaj masło, po stopieniu.

rozbij jajka do osobnego pojemnika, ubij je mikserem.

Połącz mieszaninę kefiru z jajkiem, delikatnie mieszając trzepaczką. Tutaj przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka. Ciasto okaże się gęstą śmietaną.

jajka na twardo kroimy w drobną kostkę.Grzyby kroimy również w kostkę.Trzy sery na dużej tarce. Połącz składniki w jednej misce, sól i pieprz do smaku, dodaj majonez, wymieszaj.

na tym etapie przygotowujemy ciasto do pieczenia, dla którego smarujemy miskę multicookera olejem roślinnym (może to być krem lub margaryna), wylewamy połowę ciasta, rozprowadzamy nadzienie jajeczno-grzybowe i napełniamy resztą ciasta.

Wybierz program "Pieczenie", ustaw czas - 1 godzinę. Aby wierzch ciasta nie był zbyt mokry, należy pamiętać o otwarciu zaworu w powolnej kuchence na około 20 minut i 10 minut przed gotowością do wyjęcia ciasta i odwrócenia go, aby wierzch ciasta był złoty.

smacznego dla wszystkich))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy