kotlety z mięsa bobra

kotlety z niezwykłego mięsa z nadzieniem jagodowym. Arcydzieło! Dedykowana wszystkim miłośnikom zwierzyny! Harmonijnie dobrane składniki-a smak gotowego dania po prostu nie można z niczym porównać) wszystko jest idealne - jagody jałowca, zira i kwaśność borówki brusznicy idealnie łączą się z mięsem bobra.
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 81 % 17 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 10 % 2 g
143 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

do kotletów potrzebujemy tylko miąższu, więc jeśli są Kości, odcinamy z nich mięso. Następnie kawałki mięsa przechodzą przez maszynę do mięsa. Lepiej jest wziąć kratkę z dużymi otworami.

dodaj zirę i jagody jałowca do powstałego mięsa mielonego, które należy najpierw zmiażdżyć w moździerzu. Wlej również suszony koperek i pietruszkę. Włóż sól i pieprz, wlej połowę śmietany. Mięso mielone nie powinno być płynne, ponieważ w razie potrzeby dodaj pozostałą śmietanę podczas mieszania mięsa mielonego. Zrób to ostrożnie.

mięso mielone jest gotowe-przechodzimy do formowania kotletów. Aby to zrobić, rozłóż część mięsa mielonego na powierzchni roboczej, wyrównaj w naleśniku, na środku którego kładziemy borówki brusznicy. Ukryj jagody w farszu-uformowane są paszteciki z nadzieniem.

nasmaruj naczynie do pieczenia niewielką ilością oleju roślinnego, rozłóż kotlety. pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

gotowe kotlety podawaj z dodatkami do smaku. Na przykład duszone grzyby lub pieczone warzywa są do nich idealne. Możesz podawać kotlety po prostu ze świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mięso bobra - 146   kcal/100g

Podobne przepisy