skład / składniki
metoda gotowania
do kotletów potrzebujemy tylko miąższu, więc jeśli są Kości, odcinamy z nich mięso. Następnie kawałki mięsa przechodzą przez maszynę do mięsa. Lepiej jest wziąć kratkę z dużymi otworami.
dodaj zirę i jagody jałowca do powstałego mięsa mielonego, które należy najpierw zmiażdżyć w moździerzu. Wlej również suszony koperek i pietruszkę. Włóż sól i pieprz, wlej połowę śmietany. Mięso mielone nie powinno być płynne, ponieważ w razie potrzeby dodaj pozostałą śmietanę podczas mieszania mięsa mielonego. Zrób to ostrożnie.
mięso mielone jest gotowe-przechodzimy do formowania kotletów. Aby to zrobić, rozłóż część mięsa mielonego na powierzchni roboczej, wyrównaj w naleśniku, na środku którego kładziemy borówki brusznicy. Ukryj jagody w farszu-uformowane są paszteciki z nadzieniem.
nasmaruj naczynie do pieczenia niewielką ilością oleju roślinnego, rozłóż kotlety. pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
gotowe kotlety podawaj z dodatkami do smaku. Na przykład duszone grzyby lub pieczone warzywa są do nich idealne. Możesz podawać kotlety po prostu ze świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Mięso bobra - 146 kcal/100g