kiełbaski w cieście z serem

Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne kiełbaski w cieście z niespodzianką! Istnieje wiele przepisów na kiełbaski w cieście, ale nadal chcę podzielić się z wami moją opcją przygotowania tego ekonomicznego i pysznego dania, które zostało uzupełnione serem, dzięki któremu kiełbasy znane wszystkim w cieście nabrały nowego, interesującego smaku. Ciasto na kiełbasy w cieście można użyć dowolnego - zarówno francuskiego, jak i drożdżowego-które można kupić gotowe lub samemu ugotować. Proponuję poświęcić trochę czasu i samemu przygotować ciasto drożdżowe-nie pożałujesz!))
Aliska fireAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 27 % 14 g
węglowodany 52 % 27 g
274 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Masło powinno być zmiękczone. Obierz kiełbaski z opakowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W 100 ml. ciepłe mleko rozcieńczyć drożdże z 1 łyżeczką. cukier, starając się mieszać je tak bardzo, jak to możliwe, aż będą gładkie. Pozostaw w ciepłym miejscu na 15 minut. Ważne: aby wypieki odniosły sukces - tak jak powinny - ważne jest, aby drożdże nie były przeterminowane! Ważne jest również, aby na tym etapie nie przegrzewać mleka! Musi mieć temperaturę ciała, w przeciwnym razie drożdże nie obudzą się, z czego wypieki również nie będą takie, jak powinny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie lekko ubij jajko z 1 łyżką cukru i soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 15 minutach drożdże powinny się zbliżyć, pojawi się bujna piana, wymieszaj. Jeśli piana się nie pojawiła, możesz zostawić drożdże trochę dłużej w ciepłym miejscu, chociaż ten czas powinien wystarczyć. Jeśli po tym piana nigdy się nie pojawiła, oznacza to, że mleko zostało przegrzane/podgrzane, drożdże nie są świeże lub zapomniały dodać cukier.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do masy jajecznej dodaj pozostałe ciepłe mleko, drożdże i zmiękczone masło, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj przesianą mąkę (stopniowo, mieszając po każdej szklance).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zagnieść ciasto, które nie przylega do rąk. Przykryj celofanem i pozostaw w spokoju (tylko na stole) na chwilę podczas wypełniania.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj ser na średniej tarce - dla kogoś może to drobna Tarka)) zdjęcie pokazuje, która.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój kiełbaski na środku bez cięcia po brzegi i nie na wskroś (jak hot dog))), napełnij serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W tym czasie ciasto wyrośnie, a wszystkie składniki dobrze & quot; zaprzyjaźnią się & quot; między sobą))

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ciasto rozwałkować kiełbasą i podzielić na 12 części, każdą zwinąć w bułkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Z każdego Koloboka zwiń opaskę uciskową o długości około 2 lub 3 razy większej niż kiełbasa.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Użyj wałka do ciasta, aby nadać ciastu płaski kształt. Zawiń każdą kiełbasę w ciasto spiralnie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Tak wyglądają kiełbasy zawinięte w ciasto, jeśli Uprząż jest rozwałkowana 3 razy dłużej niż kiełbasa (górna) lub 2 razy (dolna).

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ułóż kiełbaski na pergaminie wysmarowanym olejem roślinnym. Wymieszaj żółtko z 1 łyżeczką. woda i posmaruj nim kiełbaski. Odstaw kiełbaski na około 10 minut, aby ciasto znów trochę wyrosło.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Piec w piekarniku na złoty kolor w 180 gr. około 20-25 minut. !! Jeśli piekarnik ma górne ogrzewanie, możesz nadać kiełbasom silniejszy rumiany kolor, włączając go na 2-3 minuty, ustawiając blachę do pieczenia z kiełbaskami na dolnym poziomie. Ważne jest, aby uważać, aby nie prześwietlić-wierzch pieczenia bardzo szybko brązowieje z górnego ognia!

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Połóż kiełbaski na talerzu, przykryj czystym ręcznikiem, odstaw na 5 minut i możesz zadzwonić do domu na próbę.)) Ważne: ważne jest, aby pamiętać, że kiełbaski w cieście nie powinny być składane do zamkniętej przestrzeni (rondla) lub torby do całkowitego ostygnięcia! Ponieważ gotowe ciasto drożdżowe w takich warunkach zaczyna znów stać się surowe!

do gotowania kiełbasek w cieście lepiej jest używać kiełbasek, które po schłodzeniu nie zmniejszają się (jeśli oczywiście wiesz o takim niuansie w niektórych kiełbasach)))

Pozostałe kiełbaski są lepsze, aby stały na stole-przykryte ręcznikiem. Jeśli kiełbaski nie zostaną zjedzone przez cały dzień, należy je (schłodzone) przenieść/przykryć celofanem i przechowywać w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski "ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy