Sernik czekoladowo-twarogowy z jagodami

bardzo delikatne brownie, które zawsze się okazuje)). Próbować
EugeniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 9 g
tłuszcze 42 % 28 g
węglowodany 45 % 30 g
379 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

ubij jajka z cukrem w puszystą, gęstą pianę.
wlać stopione schłodzone masło, wymieszać.
przesiej mąkę zmieszaną z kakao i solą, delikatnie wymieszaj ruchami od dołu do góry.
W przypadku sernika wymieszaj cukier, ser śmietankowy, jajko i mąkę.
rozłóż równomiernie w formie 3/4 ciasta brownie. Kształt 26x20 cm
ułóż warstwę sernika na wierzchu.
a na nim resztki ciasta brownie. Różdżką zrobić plamy w cieście.
połóż jagody na wierzchu. Użyłem czerwonej porzeczki, ale możesz wziąć dowolne jagody-maliny, wiśnie, czerwone porzeczki, żurawiny, borówki brusznicy itp.
Piec 35-40 minut w 170C, aż do wyschnięcia. Schłodzić, pokroić w kwadraty, posypać cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy