paluszki Rybno-ziemniaczane

Spróbuj delikatnych paluszków Rybno-ziemniaczanych z chrupiącą skórką! Takie danie można przygotować na obiad i udekorować świeżymi warzywami, sałatką lub duszoną kapustą. Aromatyczne zioła i przyprawy, które wolisz, pomogą uzupełnić smak paluszków ziemniaczanych z rybą.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 10 g
tłuszcze 39 % 12 g
węglowodany 29 % 9 g
206 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki. Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas gotowania ziemniaków myjemy filety rybne, suszymy, przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Wziąłem filet z mintaja.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy ziemniaki są gotowe, zmiażdż je, dodając trochę masła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj pietruszkę. Zamiast pietruszki możesz użyć ulubionych przypraw i przypraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj jedno ubite jajko, filet rybny, ser, zioła do lekko schłodzonych ziemniaków, dodaj sól do smaku i wszystko dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Formujemy prostokątną warstwę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój go na patyczki o przybliżonym rozmiarze 9 * 3 cm.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ubij drugie jajko. Zanurz każdy kij w jajku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie panierujemy w bułce tartej.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec w 180 stopniach. około 20 minut, aż utworzy się złoty kolor.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Oto kije i zarumieniły się.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy