skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2:
Podczas gotowania ziemniaków myjemy filety rybne, suszymy, przepuszczamy przez maszynę do mięsa. Wziąłem filet z mintaja.
Krok 3:
Gdy ziemniaki są gotowe, zmiażdż je, dodając trochę masła.
Krok 4:
Drobno posiekaj pietruszkę. Zamiast pietruszki możesz użyć ulubionych przypraw i przypraw.
Krok 5:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 6:
Dodaj jedno ubite jajko, filet rybny, ser, zioła do lekko schłodzonych ziemniaków, dodaj sól do smaku i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Formujemy prostokątną warstwę.
Krok 8:
Pokrój go na patyczki o przybliżonym rozmiarze 9 * 3 cm.
Krok 9:
Ubij drugie jajko. Zanurz każdy kij w jajku.
Krok 10:
Następnie panierujemy w bułce tartej.
Krok 11:
Rozłóż na natłuszczonej blasze do pieczenia. Piec w 180 stopniach. około 20 minut, aż utworzy się złoty kolor.
Krok 12:
Oto kije i zarumieniły się.
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g