skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zbieramy wszystko, co nam się przyda
Krok 2:
Nie zawracałem sobie głowy testem, wziąłem gotowe. Wcześniej rozmroziłem.
Krok 3:
Filet z kurczaka ugotować, schłodzić i pokroić w kostkę
Krok 4:
Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w kostkę
Krok 5:
Cebulę obrać i drobno posiekać
Krok 6:
Zetrzyj ser na grubej tarce
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor
Krok 8:
Dodaj grzyby i smaż do połowy, aż woda wyparuje
Krok 9:
Dodaj kurczaka i przyprawy do smaku, wszystko wymieszaj
Krok 10:
Dodaj mąkę, wymieszaj
Krok 11:
Włóż śmietanę, wymieszaj
Krok 12:
Formę wyłożyć papierem pergaminowym
Krok 13:
Rozłóż ciasto na pergaminie, rozłóż Julien.
Krok 14:
Posyp obficie startym serem
Krok 15:
Z drugiego kawałka ciasta robimy siatkę i układamy na wierzchu
Krok 16:
Smarujemy ubitym jajkiem i wysyłamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 17:
Za pół godziny nasze ciasto jest gotowe! Bardzo smaczne i bardzo satysfakcjonujące!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g