ciasto julienne z pieczarkami i kurczakiem w cieście francuskim

niezwykłe podawanie zwykłego Dania. Obfite ciasto z ulubionym nadzieniem. Możesz jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Gotuje się szybko, je się z przyjemnością.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 39 % 16 g
węglowodany 34 % 14 g
245 kcal
IG: 7 / 71 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zbieramy wszystko, co nam się przyda

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nie zawracałem sobie głowy testem, wziąłem gotowe. Wcześniej rozmroziłem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filet z kurczaka ugotować, schłodzić i pokroić w kostkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cebulę obrać i drobno posiekać

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser na grubej tarce

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj grzyby i smaż do połowy, aż woda wyparuje

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj kurczaka i przyprawy do smaku, wszystko wymieszaj

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj mąkę, wymieszaj

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż śmietanę, wymieszaj

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Formę wyłożyć papierem pergaminowym

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż ciasto na pergaminie, rozłóż Julien.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posyp obficie startym serem

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Z drugiego kawałka ciasta robimy siatkę i układamy na wierzchu

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smarujemy ubitym jajkiem i wysyłamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Za pół godziny nasze ciasto jest gotowe! Bardzo smaczne i bardzo satysfakcjonujące!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy