skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie nadzienia:
1. Filety, pieczarki i cebulę pokroić w małą kostkę, ser zetrzeć na tarce;
2. Smaż połowę cebuli na oleju, aż będzie przezroczysta;
3. Dodaj grzyby i smaż, aż woda wyparuje;
4. Połóż grzyby na talerzu;
5. Podsmaż filety, dodaj resztę cebuli i smaż do miękkości;
6. Ułóż gotowy filet na talerzu z grzybami i lekko ostudź;
7. Dodaj ser, sól, pieprz, wymieszaj. Ostrożnie z solą! ponieważ ser jest już słony.
gotowanie ciasta:
8. Ciasto rozwałkować, lekko rozwałkować i ułożyć na nim nadzienie;
9. Ułóż brzegi ciasta w dowolny sposób lub po prostu ściśnij, tworząc ciasto;
10. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut, koncentrując się na piekarniku i używając drewnianych patyczków. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g