ciasto warstwowe z pieczarkami z kurczaka

wyjątkowy smak ciasta z nadzieniem z kurczaka, grzybów i sera! Szybkie i proste w przygotowaniu przy użyciu gotowego ciasta francuskiego. Do nadzienia, oprócz sera, możesz wziąć warzywa, szpinak lub coś innego. Zrobiłam z kurczakiem i grzybami.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 39 % 15 g
węglowodany 39 % 15 g
232 kcal
IG: 13 / 87 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

przygotowanie nadzienia:
1. Filety, pieczarki i cebulę pokroić w małą kostkę, ser zetrzeć na tarce;
2. Smaż połowę cebuli na oleju, aż będzie przezroczysta;
3. Dodaj grzyby i smaż, aż woda wyparuje;
4. Połóż grzyby na talerzu;
5. Podsmaż filety, dodaj resztę cebuli i smaż do miękkości;
6. Ułóż gotowy filet na talerzu z grzybami i lekko ostudź;
7. Dodaj ser, sól, pieprz, wymieszaj. Ostrożnie z solą! ponieważ ser jest już słony.

gotowanie ciasta:
8. Ciasto rozwałkować, lekko rozwałkować i ułożyć na nim nadzienie;
9. Ułóż brzegi ciasta w dowolny sposób lub po prostu ściśnij, tworząc ciasto;
10. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut, koncentrując się na piekarniku i używając drewnianych patyczków. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy