pierogi z miodową śmietaną

urozmaicić gotowanie zwykłych pierogów według tego przepisu! Czasami możesz ugotować zwykłe danie, nieznacznie modyfikując technologię i uzyskać nowe doznania. W ten sposób zwykłe pierogi można wlać kwaśną śmietaną - najlepiej całkowicie - i upiec w piekarniku.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 17 % 9 g
węglowodany 74 % 40 g
279 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej śmietanę do głębokiej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj miód.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij trochę blenderem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tak jest!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij dno formy uzyskaną masą o wysokości około 1 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż pierogi do formy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać pierogi pozostałą masą, najlepiej całkowicie przykryć pierogi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj formę folią.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piecz pierogi w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, koncentrując się na piekarniku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zdejmij folię i piecz przez kolejne 5-10 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g

Podobne przepisy