pierogi z miodową śmietaną
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Wlej śmietanę do głębokiej miski.
Krok 3:
Dodaj miód.
Krok 4:
Ubij trochę blenderem.
Krok 5:
Tak jest!
Krok 6:
Wypełnij dno formy uzyskaną masą o wysokości około 1 cm.
Krok 7:
Włóż pierogi do formy.
Krok 8:
Wlać pierogi pozostałą masą, najlepiej całkowicie przykryć pierogi.
Krok 9:
Przykryj formę folią.
Krok 10:
Piecz pierogi w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, koncentrując się na piekarniku.
Krok 11:
Zdejmij folię i piecz przez kolejne 5-10 minut.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g