makaroniki
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj migdały z cukrem i białkiem i ubij, aż cukier całkowicie się rozpuści. Mąkę migdałową można zrobić samodzielnie, w tym celu zmiel suszone migdały w blenderze.
Krok 2:
Za pomocą torby cukierniczej umieść ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3:
Posyp cukrem pudrem i pozostaw w spokoju w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
Krok 4:
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez 25 minut. Dziękuję za przeczytanie i obejrzenie mojego przepisu. Do widzenia wszystkim i miłej herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g