skład / składniki
metoda gotowania
podczas gotowania skondensowanego mleka należy przygotować ciasto. Ubij cukier i jajka mikserem, a następnie dodaj sodę, stopione masło, śmietanę i cukier waniliowy. Zagnieść ciasto i odstawić na chwilę. Rozwałkuj długi pasek ciasta i pokrój go na równą liczbę kawałków. Zwiń każdy kawałek w okrąg i pokrój na pół. Połóż wszystkie połówki na blasze do pieczenia. Piec przez 15-17 minut w temperaturze 170 stopni.
wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozwól im ostygnąć. Następnie za pomocą łyżeczki wyjmij rdzeń, robiąc miejsce na nadzienie. Wymieszaj rdzeń półfabrykatów z gotowanym skondensowanym mlekiem i włóż nakrętkę do rdzenia. Połącz połówki. Weź marchewki i buraki, zetrzyj je na grubej tarce, wyciśnij powstały sok na spodku przez gazę. Zanurz każde ciastko w soku:z jednej strony w soku z marchwi, a drugą połowę w burakach. Następnie natychmiast zanurz ciasteczka w cukrze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g