skład / składniki
metoda gotowania
aby zrobić biszkopt, musisz wziąć patelnię i pokroić w nią olej. Podpal i poczekaj, aż masło zacznie się topić. Następnie dodaj sól, cukier i proszek do pieczenia. Następnie włóż 2 jajka do masy i dobrze wymieszaj. Rezultatem jest bujna mieszanka.
teraz przyszła kolej na pomarańczę. Należy go dobrze umyć. Następnie zetrzyj skórkę na drobnej tarce, pokrój pomarańczę na plasterki i wyciśnij sok. Sok & nbsp;należy dodać do ciasta. Dopiero potem dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Skórkę należy również umieścić w cieście.
aby biszkopt nie przykleił się do ścian naczynia do pieczenia, należy go posmarować masłem i posypać kaszą manną. Gotowość biszkoptu można określić na podstawie złotej skórki i zapachu. Po schłodzeniu należy go wyjąć z formy i podać do herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g