Carpione

oryginalne, dietetyczne i łatwe do przygotowania danie. Popularne w północnych Włoszech nad jeziorami Como, Garda i Magera
Oksana isellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 8 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 29 % 4 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ryba może być dowolna. Nie możesz pokroić na filety, zwłaszcza jeśli są małe.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filetuj rybę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filety ułożyć na blasze do pieczenia i piec 15-20 min w temperaturze 250

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odłóż gotową rybę na bok

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę w półpierścienie, marchewki w paski lub na grubej tarce. warzywa, olej, sól i przyprawy mieszamy i wysyłamy do piekarnika na 5 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż rybę na warzywach i napełnij mieszanką octu i wina. Wysyłamy do piekarnika i doprowadzamy do wrzenia. Po wyjęciu i pozostawieniu do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Podawaj na zimno pod białym wytrawnym winem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy