Carpione
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ryba może być dowolna. Nie możesz pokroić na filety, zwłaszcza jeśli są małe.
Krok 2:
Filetuj rybę
Krok 3:
Filety ułożyć na blasze do pieczenia i piec 15-20 min w temperaturze 250
Krok 4:
Odłóż gotową rybę na bok
Krok 5:
Pokrój cebulę w półpierścienie, marchewki w paski lub na grubej tarce. warzywa, olej, sól i przyprawy mieszamy i wysyłamy do piekarnika na 5 minut
Krok 6:
Połóż rybę na warzywach i napełnij mieszanką octu i wina. Wysyłamy do piekarnika i doprowadzamy do wrzenia. Po wyjęciu i pozostawieniu do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Podawaj na zimno pod białym wytrawnym winem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g