chipsy wołowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
mięso powinno być młodym zwierzęciem. Usuwamy nadmiar tłuszczu, filmów, żył. Aby ułatwić krojenie, musisz trochę zamrozić mięso w zamrażarce. Ale jeśli nie możesz cienko pokroić, możesz lekko pokonać drewnianym młotkiem, przykrywając mięso folią. Umieść przyszłe frytki w emaliowanym naczyniu.
w misce wymieszaj Curry, kolendrę, cukier. Wyciśnij czosnek prasą i wlej sos sojowy, wymieszaj i dodaj sok z cytryny. W tej marynacie zanurz kawałki mięsa i połóż je na ruszcie.
Rozgrzej piekarnik do 100 stopni. Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ustaw ruszt z frytkami na blasze do pieczenia. Frytki gotują się na małym ogniu do 1 godziny. Czas zależy od tego, jak cienko pokrojone jest mięso.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g