Beza kokosowa

Prosty przepis na bezę o niesamowitym smaku kokosa. Spróbować)
LiliowyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 26 % 20 g
węglowodany 66 % 51 g
383 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto nasze składniki. Włącz piekarnik i rozgrzej do 90 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej białka do miski. Mikserem ubij je w gęstą pianę. Następnie, zawsze ubijając, dodaj stopniowo cukier i płatki kokosowe. Ubij, aż uzyskasz jednorodną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Łyżeczki połóż małe bezy z masy na blasze wyłożonej pergaminem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piec w zniszczonym piekarniku przez 1,5 godziny. Otwórz piekarnik, spróbuj odwrócić jedną rzecz. Jeśli przykleja się do papieru lub jest w jakiś sposób płynny, musisz dłużej piec. Jeśli jest wysuszony, Odwróć wszystkie rzeczy i piecz przez kolejne 30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tutaj, gotowe!

Czas pieczenia różni się w zależności od piekarnika (mówią również klimat). Najlepiej sprawdzić, obracając jedną sztukę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy