Beza kokosowa
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto nasze składniki. Włącz piekarnik i rozgrzej do 90 stopni.
Krok 2:
Wlej białka do miski. Mikserem ubij je w gęstą pianę. Następnie, zawsze ubijając, dodaj stopniowo cukier i płatki kokosowe. Ubij, aż uzyskasz jednorodną masę.
Krok 3:
Łyżeczki połóż małe bezy z masy na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 4:
Piec w zniszczonym piekarniku przez 1,5 godziny. Otwórz piekarnik, spróbuj odwrócić jedną rzecz. Jeśli przykleja się do papieru lub jest w jakiś sposób płynny, musisz dłużej piec. Jeśli jest wysuszony, Odwróć wszystkie rzeczy i piecz przez kolejne 30 minut.
Krok 5:
Tutaj, gotowe!
Czas pieczenia różni się w zależności od piekarnika (mówią również klimat). Najlepiej sprawdzić, obracając jedną sztukę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g