Roladki z kurczaka z ziołami i suszonymi śliwkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Gotowanie wszystkich naszych składników.
Krok 2:

Wziąłem przyprawę z taką kompozycją.
Krok 3:

Pokrój zielenie.
Krok 4:

Pokrój filet w taki sposób, aby z jednej połowy mostka powstały 3 arkusze fileta.
Krok 5:

Bij trochę.
Krok 6:

Rozłóż na blasze do pieczenia dla wygody nadziewania.
Krok 7:

Sól, pieprz, posyp przyprawą.
Krok 8:

Na każdym kawałku kładziemy 2 połówki suszonych śliwek.
Krok 9:

Posyp nasz kęs zielenią.
Krok 10:

Zwiń każdy kawałek w tubę
Krok 11:

Owijamy boczkiem
Krok 12:

Rozłóż gotowe bułki na szklanej blasze do pieczenia. Dla niezawodności posadziłem je również na szaszłykach. Bałam się, że się rozkręcą.
Krok 13:

Rozłóż pierścienie pomidora na wierzchu każdej bułki.
Krok 14:

Posyp zieloną cebulą.
Krok 15:

Posyp serem.
Krok 16:

Wysyłamy nasze piękno do piekarnika na 1 godzinę.
Krok 17:

I voila, pyszne danie jest gotowe! Podajemy do stołu z dowolnym dodatkiem.
aby zmniejszyć zawartość kalorii w naczyniu, możesz wykluczyć trochę cieńszy ser i boczek. Będę szczęśliwy, jeśli podoba mi się mój przepis!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

