Roladki z kurczaka z ziołami i suszonymi śliwkami

bardzo smaczne i wszechstronne danie! Polecam! W naszej rodzinie bardzo lubią białe mięso z kurczaka, ale często okazuje się suche. Ale w tej wersji Dania zawsze okazuje się soczyste, delikatne i smaczne! Spróbuj gotować, nie pożałujesz!
Nadin_KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 19 g
tłuszcze 35 % 12 g
węglowodany 9 % 3 g
194 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie wszystkich naszych składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wziąłem przyprawę z taką kompozycją.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój zielenie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój filet w taki sposób, aby z jednej połowy mostka powstały 3 arkusze fileta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bij trochę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż na blasze do pieczenia dla wygody nadziewania.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól, pieprz, posyp przyprawą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na każdym kawałku kładziemy 2 połówki suszonych śliwek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp nasz kęs zielenią.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zwiń każdy kawałek w tubę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Owijamy boczkiem

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż gotowe bułki na szklanej blasze do pieczenia. Dla niezawodności posadziłem je również na szaszłykach. Bałam się, że się rozkręcą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż pierścienie pomidora na wierzchu każdej bułki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posyp zieloną cebulą.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posyp serem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wysyłamy nasze piękno do piekarnika na 1 godzinę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    I voila, pyszne danie jest gotowe! Podajemy do stołu z dowolnym dodatkiem.

aby zmniejszyć zawartość kalorii w naczyniu, możesz wykluczyć trochę cieńszy ser i boczek. Będę szczęśliwy, jeśli podoba mi się mój przepis!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy