Pizza bez ciasta na kurczaku

Czy można zrobić pizzę bez ciasta? Wyobraź sobie-tak). Idealne połączenie białka mięsa i warzyw pozwala włączyć to danie do zdrowych i bardzo smacznych produktów kulinarnych. Przygotowanie jest szybkie i proste.
Jedzenie na dobreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 17 % 4 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ostrym nożem pokrój mięso na cienkie plasterki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż mocno talerze mięsa do naczynia do pieczenia, soli i pieprzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mielimy grzyby i czosnek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj drobno posiekany czosnek z keczupem, nałóż go na powierzchnię mięsa i posyp grzybami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż formę do piekarnika do pieczenia na 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj paprykę i pomidory w plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Trzy sery na drobnej tarce i pokrój warzywa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na upieczonym mięsie z kurczaka rozłóż posiekaną paprykę, pomidory, sól i posmaruj majonezem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp serem, włóż do piekarnika i gotuj przez 10 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pizza jest gotowa. Podajemy go do stołu z domowym majonezem, keczupem lub innym sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy