gorące kanapki z filetem rybnym i serem

idealny dodatek do świątecznego lub rodzinnego posiłku. Na soczystym plasterku nasączonym jajkiem pod delikatnym serem kryje się filet rybny. Dzięki tej kombinacji produktów te gorące kanapki są obfite i bardzo smaczne. Spróbuj gotować. Na pewno ci się spodoba.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 52 % 17 g
164 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól filetów rybnych do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w cienkie pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Z jajek i mleka przygotowujemy lezon.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Arkusz, na którym będą przygotowywane kanapki, smarujemy olejem roślinnym. Zanurz każdy plasterek Bochenka w lezonie i rozłóż na blasze do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż kawałek fileta rybnego na plasterkach,na nim-krążek cebuli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kanapki posyp drobnym serem na wierzchu. Wkładamy do lekko gorącego piekarnika (około 160-170 stopni.)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po 20 minutach nasze kanapki są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy