skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pierwszym krokiem jest marynowanie fileta z kurczaka. Pokrój go w poprzek na paski. Umieść je w mieszance sosu sojowego, miodu i soku z cytryny. W razie potrzeby możesz dodać sól i dodać ulubione przyprawy. Marynuj przez 1 godzinę.
Krok 2:
Przygotuj nadzienie. Zagotuj kaszę gryczaną. Grzyby umyć, pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na rozgrzanej patelni, odstawić do całkowitego odparowania płynu, następnie dodać olej roślinny do smażenia i drobno posiekaną cebulę. Smażyć, aż cebula będzie przezroczysta, a następnie ułożyć gotowaną kaszę gryczaną, dodać śmietanę, sól do smaku. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
Krok 3:
Z tej ilości składników otrzymasz 6 babeczek - musisz zrobić dla nich 6 filiżanek. Aby to zrobić, potrzebujesz kawałków folii o długości około 50 cm, każdy prostokąt folii należy zwinąć w trzy warstwy. Szczelnie owinąć folię złożoną w trzy warstwy wokół wybranego przedmiotu (szklanki lub butelki), tak aby około jedna trzecia wystawała poza krawędź przedmiotu.
Krok 4:
Złóż wolną krawędź folii na dnie butelki, tworząc dno kubka.
Krok 5:
Zdejmij półfabrykat z butelki.
Krok 6:
Napełnij przygotowane kubki kawałkami fileta: układając je na dnie i wzdłuż ścian, pozostaw środek pusty.
Krok 7:
Napełnij kubki filetowe do góry nadzieniem.
Krok 8:
Zetrzyj ser na grubej tarce i równomiernie rozprowadź w filiżankach na nadzieniu. Umieść babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 25 minut. Po ugotowaniu pozostaw babeczki w piekarniku na kolejne 10 minut.
Krok 9:
Wyjmij babeczki z kubków - po prostu rozłóż folię. Udekoruj i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal / 100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal / 100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g