pyszne pachnące bułeczki
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
mieszanka do smarowania: żółtko i trochę mleka
nadzienie to czekoladki. Jako nadzienie można również użyć dżemu, cynamonu z cukrem, do posypania granulowanego cukru, kropli czekolady.
robienie ciasta. Aby to zrobić, weź 200 gramów mąki (z całkowitej ilości), ciepłe mleko, 1 łyżeczka cukru i 5 gramów. suche długie.
wszystko wymieszaj i pozostaw na pół godziny w temperaturze 28-30 stopni.
dodaj pozostałe składniki i szczyptę soli do ciasta, ugniataj przez około 10 minut, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne.
następnie pozostaw ciasto przykryte folią w ciepłym miejscu na około półtorej godziny.
1. Następnie podziel ciasto na 12 części, zwiń je w kulki o wadze około 100 gramów każda, odpocznij przez 10 minut.
2. Podziel każdy kawałek ciasta na kolejne 3 części.
3. Rozwałkuj te kawałki wałkiem do ciasta, powinniśmy mieć 36 ciast.
4. Na jedną bułkę bierzemy 3 ciasta i składamy je na pół, a następnie ponownie na pół.
w zasadzie możesz użyć dowolnego dżemu, nie wypłynie on z bułek,ponieważ są ułożone w narożniki. Wkładamy je do komórki Formy do muffinek, 3 tortille w każdym rogu:
dla miłośników cynamonu:
dajemy odległość około 30-40 minut. Następnie posmaruj bułeczki mieszanką jajeczno-mleczną lub posyp granulowanym cukrem:
piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni przez około 20-30 minut.
a następnie rozwarstwiają się na połączeniach ciast:
aromatyczna herbata imbirowa jest idealna do takich bułek. Do jego przygotowania potrzebujemy 0,5 litra wody, 1 zielonego jabłka, korzenia imbiru, 1 cytryny, 1 pęczka mięty i miodu. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do rondla, dodajemy starty imbir, skórkę z cytryny i posiekaną miętę. Napełnij mieszaninę wodą i gotuj przez około 10 minut, a następnie wlej do kubków, dodając miód do smaku. To wszystko, teraz możesz cieszyć się herbatą z bułeczkami. Smacznego!
nadzienie to czekoladki. Jako nadzienie można również użyć dżemu, cynamonu z cukrem, do posypania granulowanego cukru, kropli czekolady.
robienie ciasta. Aby to zrobić, weź 200 gramów mąki (z całkowitej ilości), ciepłe mleko, 1 łyżeczka cukru i 5 gramów. suche długie.
wszystko wymieszaj i pozostaw na pół godziny w temperaturze 28-30 stopni.
dodaj pozostałe składniki i szczyptę soli do ciasta, ugniataj przez około 10 minut, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne.
następnie pozostaw ciasto przykryte folią w ciepłym miejscu na około półtorej godziny.
1. Następnie podziel ciasto na 12 części, zwiń je w kulki o wadze około 100 gramów każda, odpocznij przez 10 minut.
2. Podziel każdy kawałek ciasta na kolejne 3 części.
3. Rozwałkuj te kawałki wałkiem do ciasta, powinniśmy mieć 36 ciast.
4. Na jedną bułkę bierzemy 3 ciasta i składamy je na pół, a następnie ponownie na pół.
w zasadzie możesz użyć dowolnego dżemu, nie wypłynie on z bułek,ponieważ są ułożone w narożniki. Wkładamy je do komórki Formy do muffinek, 3 tortille w każdym rogu:
dla miłośników cynamonu:
dajemy odległość około 30-40 minut. Następnie posmaruj bułeczki mieszanką jajeczno-mleczną lub posyp granulowanym cukrem:
piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni przez około 20-30 minut.
a następnie rozwarstwiają się na połączeniach ciast:
aromatyczna herbata imbirowa jest idealna do takich bułek. Do jego przygotowania potrzebujemy 0,5 litra wody, 1 zielonego jabłka, korzenia imbiru, 1 cytryny, 1 pęczka mięty i miodu. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do rondla, dodajemy starty imbir, skórkę z cytryny i posiekaną miętę. Napełnij mieszaninę wodą i gotuj przez około 10 minut, a następnie wlej do kubków, dodając miód do smaku. To wszystko, teraz możesz cieszyć się herbatą z bułeczkami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g