pyszne aromatyczne bułeczki

bułki mają bardzo smaczne ciasto, można je gotować bez nadzienia. Pyszne bułeczki
IrinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 15 % 9 g
węglowodany 72 % 44 g
290 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
mieszanka do smarowania: żółtko i trochę mleka

nadzienie to czekoladki. Jako nadzienie można również użyć dżemu, cynamonu z cukrem, do posypania granulowanego cukru, kropli czekolady.

robienie ciasta. Aby to zrobić, weź 200 gramów mąki (z całkowitej ilości), ciepłe mleko, 1 łyżeczka cukru i 5 gramów. suche długie.

wszystko wymieszaj i pozostaw na pół godziny w temperaturze 28-30 stopni.

dodaj pozostałe składniki i szczyptę soli do ciasta, ugniataj przez około 10 minut, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne.

następnie pozostaw ciasto przykryte folią w ciepłym miejscu na około półtorej godziny.

1. Następnie podziel ciasto na 12 części, zwiń je w kulki o wadze około 100 gramów każda, odpocznij przez 10 minut.

2. Podziel każdy kawałek ciasta na kolejne 3 części.

3. Rozwałkuj te kawałki wałkiem do ciasta, powinniśmy mieć 36 ciast.

4. Na jedną bułkę bierzemy 3 ciasta i składamy je na pół, a następnie ponownie na pół.

w zasadzie możesz użyć dowolnego dżemu, nie wypłynie on z bułek,ponieważ są ułożone w narożniki. Wkładamy je do komórki Formy do muffinek, 3 tortille w każdym rogu:

dla miłośników cynamonu:

dajemy odległość około 30-40 minut. Następnie posmaruj bułeczki mieszanką jajeczno-mleczną lub posyp granulowanym cukrem:

piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni przez około 20-30 minut.

a następnie rozwarstwiają się na połączeniach ciast:

aromatyczna herbata imbirowa jest idealna do takich bułek. Do jego przygotowania potrzebujemy 0,5 litra wody, 1 zielonego jabłka, korzenia imbiru, 1 cytryny, 1 pęczka mięty i miodu. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, wkładamy do rondla, dodajemy starty imbir, skórkę z cytryny i posiekaną miętę. Napełnij mieszaninę wodą i gotuj przez około 10 minut, a następnie wlej do kubków, dodając miód do smaku. To wszystko, teraz możesz cieszyć się herbatą z bułeczkami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy