Pizza Ruslana

ta pizza jest wyjątkowo pyszna! Szybkie i łatwe gotowanie! Ta pizza jest niezwykle smaczna. Po wypróbowaniu wielu przepisów na pizzę, zrobiłem pizzę według własnego gustu. Nie ukrywam, pizza jest trochę tłusta i wysokokaloryczna. To nie jest moja pierwsza Pizza i została udoskonalona przeze mnie. To pizza Jedzenie dla prawdziwych smakoszy!Jeśli chcesz zadowolić swoich mężczyzn, spróbuj ugotować tę konkretną pizzę. Nie pożałujesz.
RuslanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 37 % 14 g
węglowodany 37 % 14 g
230 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Suche drożdże wymieszać z cukrem i zalać ciepłą wodą (36 -37 C&039;) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia & quot; czapki & quot;

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej mąkę, dodaj olej słonecznikowy, rozpuść sól w ciepłej wodzie (z całkowitej ilości wody), wlej drożdże, a następnie wodę. i zagnieść miękkie elastyczne ciasto, które nie przylega do rąk.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    ...i zagnieść miękkie elastyczne ciasto, które nie przylega do rąk.Zagniataj ciasto przez około 5-7 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj ciasto ręcznikiem i wyślij w ciepłe miejsce , aby podwoiło się. Włożyłam ciasto do piekarnika, włączając min.ogrzewanie.(Mam piekarnik elektryczny)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy ciasto pasuje, bierzemy blachę do pieczenia, pokrywamy papierem do pieczenia,smarujemy solą. olej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój kiełbasę. (mam 2 rodzaje kiełbasy). Możesz wziąć dowolne mięso, pierś z kurczaka i tak dalej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj paprykę...

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umyj grzyby, oczyść...kto lubi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój cebulę na półpierścienie..

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pieczarki kroimy na talerze..

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na małej ilości Rast. smażyć cebulę razem z papryką...

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie usmaż grzyby, nie zapomnij soli, pieprzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pod koniec smażenia grzybów, gdy są gotowe, wlej ciężką śmietanę i smaż przez kolejne 3 minuty.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Mam 2 rodzaje sera. Holenderski i Edam.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Tak pasowało ciasto.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Delikatnie rozciągnij ciasto rękami na blasze do pieczenia.Następnie posmaruj ciasto olejem słonecznikowym za pomocą pędzla do gotowania .

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Na natłuszczonym cieście kładziemy keczup pomidorowy ...

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Następnie ułóż kiełbasę...

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Następnie układamy grzyby i cebulę.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Posmaruj to wszystko majonezem...

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż ser na całej powierzchni...

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    ... i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15 minut. Kładę blachę do pieczenia na środku piekarnika...

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    To rodzaj pizzy, którą dostajesz za 15 minut.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy