skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Suche drożdże wymieszać z cukrem i zalać ciepłą wodą (36 -37 C&039;) i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia & quot; czapki & quot;
Krok 2:
Przesiej mąkę, dodaj olej słonecznikowy, rozpuść sól w ciepłej wodzie (z całkowitej ilości wody), wlej drożdże, a następnie wodę. i zagnieść miękkie elastyczne ciasto, które nie przylega do rąk.
Krok 3:
...i zagnieść miękkie elastyczne ciasto, które nie przylega do rąk.Zagniataj ciasto przez około 5-7 minut.
Krok 4:
Przykryj ciasto ręcznikiem i wyślij w ciepłe miejsce , aby podwoiło się. Włożyłam ciasto do piekarnika, włączając min.ogrzewanie.(Mam piekarnik elektryczny)
Krok 5:
Gdy ciasto pasuje, bierzemy blachę do pieczenia, pokrywamy papierem do pieczenia,smarujemy solą. olej.
Krok 6:
Pokrój kiełbasę. (mam 2 rodzaje kiełbasy). Możesz wziąć dowolne mięso, pierś z kurczaka i tak dalej.
Krok 7:
Drobno posiekaj paprykę...
Krok 8:
Umyj grzyby, oczyść...kto lubi.
Krok 9:
Pokrój cebulę na półpierścienie..
Krok 10:
Pieczarki kroimy na talerze..
Krok 11:
Na małej ilości Rast. smażyć cebulę razem z papryką...
Krok 12:
Następnie usmaż grzyby, nie zapomnij soli, pieprzu.
Krok 13:
Pod koniec smażenia grzybów, gdy są gotowe, wlej ciężką śmietanę i smaż przez kolejne 3 minuty.
Krok 14:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Mam 2 rodzaje sera. Holenderski i Edam.
Krok 15:
Tak pasowało ciasto.
Krok 16:
Delikatnie rozciągnij ciasto rękami na blasze do pieczenia.Następnie posmaruj ciasto olejem słonecznikowym za pomocą pędzla do gotowania .
Krok 17:
Na natłuszczonym cieście kładziemy keczup pomidorowy ...
Krok 18:
Następnie ułóż kiełbasę...
Krok 19:
Następnie układamy grzyby i cebulę.
Krok 20:
Posmaruj to wszystko majonezem...
Krok 21:
Rozłóż ser na całej powierzchni...
Krok 22:
... i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 15 minut. Kładę blachę do pieczenia na środku piekarnika...
Krok 23:
To rodzaj pizzy, którą dostajesz za 15 minut.
Krok 24:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g