zupa witaminowa puree z dyni chili
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni
Krok 2:
Pokrój dynię na kawałki i połóż ją na blasze do pieczenia, po wykonaniu w niej głębokich nacięć
Krok 3:
Umieść czosnek w pobliżu dla smaku, polej oliwą z oliwek, Posol. Piec 30-35 min
Krok 4:
Pieczemy 30-35 min
Krok 5:
W tym czasie obierz i drobno posiekaj cebulę. Na patelni z grubym dnem umieść cebulę, dodaj masło i oliwę z oliwek, imbir, chili
Krok 6:
Zeskrob miąższ łyżką, obierz czosnek, dodaj całość do garnka
Krok 7:
Zalej to wszystko wodą lub bulionem
Krok 8:
Doprowadź do wrzenia, gotuj trochę, aż warzywa będą gotowe
Krok 9:
Zmiel zupę w blenderze. Podczas serwowania posolić do smaku
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g