ciasto miodowo-orzechowe
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
jajka i cukier ubijamy do grubości, dodajemy miód i ciepłe mleko, mieszamy. Zmiel orzechy i rodzynki i dodaj do masy.
w międzyczasie rozgrzej piekarnik. Do naszej masy przesiać mąkę z & nbsp;sodą i dobrze wymieszać. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem i równomiernie wlej ciasto. Wkładamy do piekarnika na 160-180 stopni i czekamy 35 minut, patrzymy na gotowość)
smacznego!!!
w międzyczasie rozgrzej piekarnik. Do naszej masy przesiać mąkę z & nbsp;sodą i dobrze wymieszać. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem i równomiernie wlej ciasto. Wkładamy do piekarnika na 160-180 stopni i czekamy 35 minut, patrzymy na gotowość)
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g