Rolada ze szczupaka

niewielu lubi bawić się szczupakiem! Niemniej jednak-polecam spróbować. Nie odkładaj przepisu na długą szufladę-spróbuj, a nie pożałujesz!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 84 % 16 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
86 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min
oczyść rybę, opłucz ją, oddziel filety od grzbietu i kości.

obrane filety należy zmielić w dowolny sposób, na przykład przepuścić przez maszynkę do mięsa lub przebić w blenderze.

przenieś masę rybną do miski i dodaj do niej jajko, chleb namoczony w mleku, przyprawy i sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.

następnie obierz cebulę i drobno posiekaj, opłucz grzyby i pokrój na małe kawałki. Umieść cebulę z grzybami na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż na złoty kolor.

następnie rozłóż arkusz folii na stole i połóż na nim mieloną rybę,równą warstwę o wysokości 1 cm, połóż grzyby z cebulą na rybie i delikatnie zwiń. Zawiń rolkę w folię i przenieś na blachę do pieczenia, piecz rolkę w 190 stopniach przez pół godziny.

wyjmij z piekarnika, otwórz folię i posyp bułkę startym serem, wyślij blachę do piekarnika na chwilę. Gdy bułka zostanie pokryta rumianą skórką serową, można ją wyjąć z piekarnika i podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy