Rolada szczupaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
oczyść rybę, opłucz ją, oddziel filety od grzbietu i kości.
obrane filety należy zmielić w dowolny sposób, na przykład przepuścić przez maszynkę do mięsa lub przebić w blenderze.
przenieś masę rybną do miski i dodaj do niej jajko, chleb namoczony w mleku, przyprawy i sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.
następnie obierz cebulę i drobno posiekaj, opłucz grzyby i pokrój na małe kawałki. Umieść cebulę z grzybami na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż na złoty kolor.
następnie rozłóż arkusz folii na stole i połóż na nim mieloną rybę,równą warstwę o wysokości 1 cm, połóż grzyby z cebulą na rybie i delikatnie zwiń. Zawiń rolkę w folię i przenieś na blachę do pieczenia, piecz rolkę w 190 stopniach przez pół godziny.
wyjmij z piekarnika, otwórz folię i posyp bułkę startym serem, wyślij blachę do piekarnika na chwilę. Gdy bułka zostanie pokryta rumianą skórką serową, można ją wyjąć z piekarnika i podać.
obrane filety należy zmielić w dowolny sposób, na przykład przepuścić przez maszynkę do mięsa lub przebić w blenderze.
przenieś masę rybną do miski i dodaj do niej jajko, chleb namoczony w mleku, przyprawy i sól do smaku, wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.
następnie obierz cebulę i drobno posiekaj, opłucz grzyby i pokrój na małe kawałki. Umieść cebulę z grzybami na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż na złoty kolor.
następnie rozłóż arkusz folii na stole i połóż na nim mieloną rybę,równą warstwę o wysokości 1 cm, połóż grzyby z cebulą na rybie i delikatnie zwiń. Zawiń rolkę w folię i przenieś na blachę do pieczenia, piecz rolkę w 190 stopniach przez pół godziny.
wyjmij z piekarnika, otwórz folię i posyp bułkę startym serem, wyślij blachę do piekarnika na chwilę. Gdy bułka zostanie pokryta rumianą skórką serową, można ją wyjąć z piekarnika i podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g