skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój mięso z indyka w poprzek włókien, o grubości około 1 cm, Odrzuć.
Krok 3:
Sól, pieprz.
Krok 4:
Na roztopionym maśle podsmaż mięso z obu stron. Włóż do pojemnika, w którym naczynie zostanie upieczone.
Krok 5:
Marynuj cebulę przez 10-15 minut: w ciepłej wodzie (około jednej trzeciej szklanki) rozpuść 1/2 łyżeczki.cukier i tyle soli, dodaj ocet 1:1.
Krok 6:
W tym czasie pokrój losowo pomidory, obierz ziemniaki, zetrzyj ser.
Krok 7:
Cebulę lekko wycisnąć z marynaty, ułożyć na indyku.
Krok 8:
Następną warstwą będą pomidory.
Krok 9:
Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, lekko posolić, pieprzyć, wycisnąć czosnek, wymieszać z majonezem i ułożyć na warstwie pomidorów.
Krok 10:
Ułóż starty ser górną warstwą. Przykryj folią.
Krok 11:
Piec w rozgrzanym piekarniku 200` przez 30-50 minut. Usuń folię po 20-30 minutach, aby utworzyć złotą skórkę.
Krok 12:
Posyp posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g