Gorąca sałatka z pieczarkami buraczkami i fetą
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Buraki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie paski
Krok 2:
Grzyby myjemy i kroimy na 2 części
Krok 3:
Małe można pozostawić w całości. W czystej torbie przenosimy grzyby, sól, pieprz, paprykę, olej, ocet, czosnek. Mieszać
Krok 4:
Na blasze do pieczenia z pergaminem przenosimy grzyby i buraki. W piekarniku nagrzanym do 240 stopni piec 5-6 minut
Krok 5:
W tym czasie pokrój ser w małe kostki i cebulę w romby
Krok 6:
Wymieszaj buraki z grzybami
Krok 7:
Wszystko dokładnie wymieszaj rękami i dodaj cebulę
Krok 8:
Dodaj trochę oleju roślinnego i sera. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g