ciasto Pasek piasku

bardzo smaczne wypieki i prosty przepis! Spróbować)
Arina98Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 22 % 16 g
węglowodany 75 % 55 g
365 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj zimne masło (lub margarynę), dodaj śmietanę, cukier i proszek do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mąkę i zagniataj ciasto, które następnie wyślij na krótko do lodówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj bezpośrednio na pergaminie do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż nadzienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostrożnie przyklej krawędzie. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni, aż do ugotowania.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowy Pasek posyp cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy