Pasek piasku jest słodki
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj zimne masło (lub margarynę), dodaj śmietanę, cukier i proszek do pieczenia.
Krok 2:
Dodaj mąkę i zagniataj ciasto, które następnie wyślij na krótko do lodówki.
Krok 3:
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj bezpośrednio na pergaminie do pieczenia.
Krok 4:
Włóż nadzienie.
Krok 5:
Ostrożnie przyklej krawędzie. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 180-200 stopni, aż do ugotowania.
Krok 6:
Gotowy Pasek posyp cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g