ciasto czekoladowe cud
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
gotowanie:
1.Dobrze ubij kefir i cukier.
2.Dodaj przesianą mąkę, sodę i kakao. Jeszcze raz dobrze ubij.
3.Wlać ciasto do formy i piec 30 minut w 200*
4.Schłodzić gotowe ciasto i przeciąć na pół.
5.Dobrze ubij śmietanę i cukier. Posmaruj ciasta.
6.Udekoruj ciasto startą czekoladą.
7.Lepiej umieścić ciasto w lodówce na 2 godziny, aby było dobrze nasycone i miękkie.
choć proste, ciasto świetnie smakuje i wygląda bardzo dobrze.
smacznego!
1.Dobrze ubij kefir i cukier.
2.Dodaj przesianą mąkę, sodę i kakao. Jeszcze raz dobrze ubij.
3.Wlać ciasto do formy i piec 30 minut w 200*
4.Schłodzić gotowe ciasto i przeciąć na pół.
5.Dobrze ubij śmietanę i cukier. Posmaruj ciasta.
6.Udekoruj ciasto startą czekoladą.
7.Lepiej umieścić ciasto w lodówce na 2 godziny, aby było dobrze nasycone i miękkie.
choć proste, ciasto świetnie smakuje i wygląda bardzo dobrze.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g