skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Potrzebujemy również metalowych foremek do babeczek. Możesz zrobić własne mięso mielone, możesz użyć gotowego. Miałem mieloną wołowinę. Dodaj jajko, sól i pieprz, bułkę tartą do gotowego mięsa mielonego i dobrze wymieszaj.
Krok 2:
Rozprowadzamy mięso mielone na porcjach foremek do muffinek wysmarowanych olejem (dodatkowo wkładam papier do pieczenia do środka), tworząc kosze i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut. Mały sekret-formy muszą być wypełnione dużym zapasem mięsa mielonego u góry, ponieważ podczas gotowania zostanie ściśnięty.
Krok 3:
W tym czasie drobno posiekaj cebulę, usmaż ją na patelni w mieszance warzyw i masła, dodaj drobno posiekane pieczarki i smaż razem z cebulą, aż płyn wyparuje.
Krok 4:
Następnie posyp grzyby mąką,
Krok 5:
Wymieszaj, dodaj śmietanę, śmietanę, sos sojowy, ponownie wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod pokrywką przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. NIE SOLIĆ!!!
Krok 6:
Wyjmujemy koszyczki z piekarnika i bez wyjmowania ich z foremek wypełniamy nadzieniem grzybowym. Posyp startym serem na wierzchu i włóż z powrotem do piekarnika, aż ser się stopi i utworzy złotobrązową skórkę.
Krok 7:
Wyjmujemy nasze kosze, delikatnie uwalniamy z papieru (ostrożnie! nie poparz się!) i podajemy do stołu. Pyszne!!! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g