Julien Oryginalny w koszyczkach mięsnych

ciekawe danie na świąteczny stół. Pomysł na to danie narodził mi się dawno temu. Mąż kocha Juliena. Ale zawsze, jedząc go, pytał: "dlaczego nie ma Juliena z mięsem?"tak, jest taki przepis! Ale używa się tam mięsa z kurczaka, a mój małżonek uwielbia kurczaka tylko w formie grilla. Dlatego, aby zadowolić mojego męża i nie spędzać dużo czasu na gotowaniu, użyłem mielonego mięsa.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 48 % 16 g
węglowodany 21 % 7 g
218 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty. Potrzebujemy również metalowych foremek do babeczek. Możesz zrobić własne mięso mielone, możesz użyć gotowego. Miałem mieloną wołowinę. Dodaj jajko, sól i pieprz, bułkę tartą do gotowego mięsa mielonego i dobrze wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozprowadzamy mięso mielone na porcjach foremek do muffinek wysmarowanych olejem (dodatkowo wkładam papier do pieczenia do środka), tworząc kosze i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut. Mały sekret-formy muszą być wypełnione dużym zapasem mięsa mielonego u góry, ponieważ podczas gotowania zostanie ściśnięty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie drobno posiekaj cebulę, usmaż ją na patelni w mieszance warzyw i masła, dodaj drobno posiekane pieczarki i smaż razem z cebulą, aż płyn wyparuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie posyp grzyby mąką,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj, dodaj śmietanę, śmietanę, sos sojowy, ponownie wymieszaj i gotuj na małym ogniu pod pokrywką przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. NIE SOLIĆ!!!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmujemy koszyczki z piekarnika i bez wyjmowania ich z foremek wypełniamy nadzieniem grzybowym. Posyp startym serem na wierzchu i włóż z powrotem do piekarnika, aż ser się stopi i utworzy złotobrązową skórkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmujemy nasze kosze, delikatnie uwalniamy z papieru (ostrożnie! nie poparz się!) i podajemy do stołu. Pyszne!!! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy