skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj 3 jajka, skrobię i majonez. W razie potrzeby ilość majonezu można zmniejszyć. Kładę go wyłącznie ze względu na soczystość fileta z kurczaka.
Krok 2:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dużo zieleni zajmuje mi danie. Nie żałuję.
Krok 4:
W blenderze posiekaj zioła, cebulę i czosnek. Jeśli nie masz pod ręką kombajnu do siekania, możesz drobno posiekać rękami lub przejść przez maszynę do mięsa.
Krok 5:
Mamy taką masę. Włóż go do dużej miski.
Krok 6:
Następnie posiekaj same filety. Jeśli nie ma kombajnu, możesz pokroić na małe kawałki, ale nie przepuścić przez maszynę do mięsa. Po maszynce do mięsa wynik nie jest taki sam, jak przy drobnym cięciu.
Krok 7:
Teraz wymieszaj wszystkie składniki w jednej głębokiej misce. Wlać nasz wcześniej przygotowany sos i wszystko dobrze zagnieść. Na tym etapie solę. Przykrywam folią i wysyłam do lodówki na 30 minut.
Krok 8:
Rozłóż folię na blasze do pieczenia.
Krok 9:
Wlej trochę oleju na patelnię i smaż trochę na patelni.
Krok 10:
Nie mamy zadania smażenia do czasu ugotowania. Powinniśmy po prostu smażyć na złoty kolor.
Krok 11:
Następnie rozłóż nasze kotlety na przygotowanej przez nas folii.
Krok 12:
Dobrze przykryj górę i wyślij do piekarnika na 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g